Rescat peatges

Comunicat sobre la filtració del cost del rescat dels peatges catalans

Davant de les darreres informacions publicades per diversos mitjans de comunicació sobre el cost del rescat dels peatges de les autopistes amb competències de la Generalitat, volem deixar clar:

1. El Govern de la Generalitat incompleix els compromisos adquirits en el seu dia, al no fer públic l’estudi de l’ impacte socioeconòmic per les comarques del Garraf i Baix Penedès que suposaria la gratuïtat del tram Sitges-El Vendrell de la C32.

2. Aquest estudi aprovat per unanimitat el 18 de juny de 2014 i amb dotació econòmica dins dels pressupostos de la Generalitat, hauria d’estar presentat abans del 31 de juliol, data compromesa per la Conselleria en la darrera reunió celebrada el passat 20 de juliol.

3. En les informacions filtrades als mitjans de comunicació del cost del rescat de les autopistes catalanes no es dóna cap xifra d’aquest tram concret, només es parla de la totalitat de la C32 Sud.

4. El cost del rescat del peatge en aquest tram només és una part de l’estudi a presentar.

5. Lamentem la manca de col·laboració i confiança de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat per tal d’abordar aquesta problemàtica i tractar de treballar conjuntament per tal de trobar solucions; amb bones intencions i paraules en les trobades privades no n’hi ha prou, calen fets.

6. Aquesta manca de col·laboració també queda manifesta en el fet que la Conselleria no trasllada a l’oficina del Síndic de Greuges la documentació i els informes requerits en relació a una queixa relativa a la manca d’ obertura de barreres i manca d’entrega de fulls de reclamació en el peatge de Vallcarca de l’autopista C32.

7. Seguirem treballant en aquest tema, aportant possibles solucions, tal com hem fet fins ara, no ens rendirem, malgrat la política de desgast i anar allargant els temes sense voluntat d’avançar de l’actual responsable de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat.

8. Entenem que la problemàtica de la mobilitat per les vies de peatge s’ha de tractar d’una manera global, és per això que seguirem fent feina amb altres plataformes d’arreu del territori i sectors afectats com les associacions de transportistes o d’empresaris i sindicats.

9. Manifestem el nostre interès en col·laborar amb els nous Ajuntaments i Consells Comarcals de les comarques del Garraf i Baix Penedès, tot esperant col·laboració i fets concrets, no només paraules.

10. Manifestem el nostre interès en continuar treballant amb la nova Conselleria de Territori i Sostenibilitat després de les eleccions del 27 de setembre, tot desitjant una millora en la feina conjunta i més predisposició a col·laborar activament amb la societat civil, defensant-la davant dels interessos privats.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!