Procés

Carta oberta als funcionaris

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Eix

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Eix

L'aprovació al Parlament de la Llei de Transitorietat jurídica és imminent i això voldrà dir que l'autoritat de la llei haurà canviat de Cambra Legislativa. És a dir, regirà allò que aprovi el Parlament català i no pas les lleis procedents de les Cortes españolas. Davant d'aquesta nova situació els funcionaris veuran modificats els seus referents legals als quals s'hauran d'adaptar. El sector més sensible a aquesta nova disposició és els dels advocats, secretaris municipals, tresorers... i molt particularment els mossos d'esquadra i la policia local.

L'aprovació d'aquesta llei —fonamental per assolir la independència— ens planteja preguntes respecte de les lleis de l'estat espanyol: qui o què li donarà validesa? L'Estat espanyol pot aplicar sancions als funcionaris que la reconeguin? Hi ha referents internacionals que hi donin credibilitat i cobertura jurídica? Què vol dir l'aplicació del principi d'efectivitat?

L'Assembla Nacional Catalana (ANC) de Vilanova i la Geltrú ha convidat Joan Anton Font membre de la Sectorial de Secretaris, Interventors i Tresorers de l'Administració Local (SITAL) i un dels millors coneixedors de les conseqüències de l'aplicació de la Llei de Transitorietat Jurídica entre els funcionaris. El dia 30 de març a 2/4 de 8 del vespre al Foment Vilanoví respondrà aquestes preguntes i tantes altres com se li vulguin plantejar. Encoratgem a tothom a assistir-hi i sobretot demanem que ho feu extensiu a tots els vostres amics policies o mossos d'esquadra.

Fins aquell dia us recomanem la consulta de l’informe que sobre aquesta qüestió ha elaborat la Sectorial SITAL. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!