Atemptat

No tenim por, i seguirem lluitant per una humanitat solidària que no tingui por

Federalistes d'Esquerres 24-08-2017 10:25 Lectures 1963
Gran pla general del minut de silenci a plaça de Catalunya amb motiu de l'atemptat terrorista a Barcelona. ACN / Maria Fernández

Gran pla general del minut de silenci a plaça de Catalunya amb motiu de l'atemptat terrorista a Barcelona. ACN / Maria Fernández

Els atemptats terroristes a Catalunya que condemnem profundament van deixar inicialment un rastre en l’ànim de la ciutadania d’horror, estupor i fins i tot en alguns casos, por.

Però malgrat les incerteses, i de la confusió dels primers moments, ja a les Rambles, van sorgir immediatament imatges d’ajuda mútua i solidaritat. Als mossos d’esquadra i la guàrdia urbana es van sumar infermers i infermeres que voluntàriament es van oferir per socórrer les víctimes en els crucials vint primers minuts, fins que van arribar les ambulàncies.

A continuació, van ser persones que treballen a les botigues i restaurants obligats a tancar, així com el veïnat, els qui van desplegar milers de formes solidàries d’atenció i ajuda, des de la distribució d’aigua i menjar, fins a la creació d’ambients distesos per alleujar l’angoixa dels més petits. La petició d’ajuda per a la donació de sang es va veure fins i tot desbordada.

Les hores de persones atrapades en els cotxes van transcórrer sense incidents amb mostres també d’ajuda veïnal. Tot i que el terror té com a objectiu anul·lar la ment i els desitjos de vida dels qui creu els seus adversaris, la solidaritat humana està basada en l’empatia, en la pulsió de vida, enfront de la pulsió de mort, i es mostra en els moments durs , en les catàstrofes, i en els milers de detalls de la convivència ciutadana. Està bé que les institucions es respectin i coordinin els seus esforços, però la solidaritat, base de la convivència ciutadana s’ha expressat de manera espontània i amb gran força.

La ciutadania no només no té por, sinó que ha expressat la seva voluntat de convivència amb actes. Un gran exemple per a tots els seus governants, i que va tenir lloc a la gran avinguda de la llibertat i la diversitat, la Rambla de Barcelona.

No tenim por, i seguirem lluitant per una humanitat solidària que no tingui por.

Federalistes d'Esquerra

Grup fed

Grup fed

Perquè el plantejament federal s’ajusta als nostres principis de llibertat, igualtat, justícia, solidaritat i fraternitat.

http://federalistesdesquerres.org/

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament