Referèndum

Llarga vida a la democràcia

Antonio Garcia Leal 11-09-2017 12:12 Lectures 1225

He de dir que he quedat bocabadat al veure un titular on deia que la senyora Soraya Saez de Santamaria, Vicepresidenta del Govern Espanyol ha dit, que sota el mandat de la senyora Forcadell com a presidenta del Parlament “s’ha acabat la democràcia”, pel fet que el Parlament de Catalunya ha votat la llei per convocar el referèndum. Ara resulta que els diputats i els diputades del Parlament al exercici de les seves funcions, con a representants del poble de Catalunya i en compliment del mandat dels qui els van votar; han redactat aquesta llei que vol posar urnes a les ciutats de Catalunya, per que la gent de forma democràtica voti i digui si vol seguir formant part d’Espanya o vol crear un estat sobirà i això de complir el que et demana els teus votants no es fer complir la democràtic.

El primer que caldria destacar, es que des de el meu punt de vista, es no te cap sentit dir això, si tenim en compte que la finalitat ultima d’aquesta llei, es ficar urnes per que tota la gent vagi a votar l’ 1 d’octubre, no veig gest me democràtic que aquest, en primer lloc per que es fa en compliment d’un mandat ciutadà, i per des contat per que es la seva finalitat ultima es que la gent voti si o no, per lo tant, si per la vicepresidenta del Govern d’Espanya això es acabar la democràcia, no puc tindrà clar quin es el seu concepte de democràcia.

En qualsevol cas jo que no tinc els estudis i el coneixement que te ella, però la meva sensació es que la democràcia es va acabar, quan van portar al Tribunal Constitucional l’Estatut de Catalunya de l’any 2006 decidit pel poble de Catalunya en un referèndum legal amb les regles de joc de l’Estat Espanyol, i que després d’anys al Tribunal Constitucional, van retallar. Això penso jo, que pot ser es acabar amb la democràcia, un altre exemple de acabar amb la democràcia - en la meva opinió - es quan a l’estiu de l’any 2011, van reformar l’article 135 de la constitució el PP i PSOE i es va posar primer els bancs i desprès les persones, donat que penso que aquesta reforma l’haurien d’haver votat tots a traves d’un referèndum. Penso jo que es encara menys democràtic, rescatar bancs i banquers amb els diners dels nostre impostos, mentre es desnona a gent a tot el país.

En un país on hi ha democràcia plena, crec que els carrers no podem tenir noms de persones que van imposar una dictadura militar robant al poble la llibertat i la vida, ni menys un sumptuós mausoleu construït amb les mans de presoners de guerra per la gloria i grandesa d’un dictador, que va guanyar la guerra amb el suport dels Nazis. On hi ha democràcia, no podem haver foses comunes de gent que va morir per voler entra d’altres coses, ficar urnes per que la gent escollis, qui vol que el governi, en un país amb democràcia plena no podem tenir octogenaris portant flors a als vorals de les carreteres.

Jo penso que la democràcia que vol ser plena i es vol desplegar, no ens ha d’espantar que algú vulgui ficar urnes per que la gent vagi a votar, a l’ADN de les democràcies de tot el mon esta imprès el dret a decidir del poble sobirà sempre que aquesta democràcia sigui de qualitat, i quan una part del poble no esta d’acord amb una cosa, i o expressa lliurement a unes eleccions, exercint la seva sobirania, i obtenint una majoria qualificada, hem d’assumir que els hem d’escoltar i trobar una solució.

Antonio Garcia Leal

Membre de l’executiva local d’Esquerra Republicana de Vendrell 

La taverna vermella

Antonio García Leal

Antonio García Leal

Un lloc per a la reflexió

http://tatarlak.blogspot.com.es/

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans