Estètica

Ai!, no em toquis els cabells!

Àlgies capil·lars. Eix

Àlgies capil·lars. Eix

Per començar aquesta segona i darrera part de l'article, i donant per entès que heu llegit la primera (I Part), exposaré una relació de frases que ens ajudaran a tenir una orientació de com es manifesta aquesta molèstia; totes elles són afirmacions que de segur ens ajudaran a tenir un coneixement bastant pràctic sobre la qüestió.

 

Abans de continuar, però, voldria deixar clar que tota la informació que avui dia ens arriba, a través dels diversos mitjans, mai no està de més, per excessiva que sembli. El que cal és que cadascú sàpiga destriar el gra de la palla a fi de fer-ne l'ús que cregui més adient. Som-hi!, doncs, amb “quatre frases” que us ajudaran a situar, en la mesura del possible, un problema que no és tal quan existeixen solucions gens complicades per a tractar la pell i embellir els cabells:

 

La salut o els factors ambientals poden fer augmentar la sensació de molèstia a la pell.

 

Alguns pentinats provoquen dolor al cap.

 

Portar els cabells llargs no té una relació directa amb l'augment de dolor.

 

Dur els cabells molt curts o, fins i tot, rapats no és sinònim d'eliminació d'aquesta molèstia.

 

Quan es té la pell en àlgia, després de rentar-se el cap, els cabells sempre s'haurien de pentinar bé: des de l'arrel fins a les puntes, encara que es vulgui deixar que s'eixuguin a l'aire.

 

El mal al cuir cabellut per àlgia, pot manifestar-se en qualsevol moment; no necessàriament per hiperactivitat o apatia.

 

Fins i tot un petit canvi climàtic pot fer que es manifesti alguna molèstia.

 

Les persones amb la pell en àlgia, ni són ni seran necessàriament les de poca qualitat capil·lar. Sí que voldria matisar, però, sobretot en el cas de l'home, que si tot d'una es manifesta mal a la clepsa, pot significar un avís de principi d'alopècia en alguna de les seves variants. Aleshores, és recomanable adreçar-se a professionals especialitzats en tractaments capil·lars, tant dermatològics com cosmètics, a fi de fer una avaluació de l'estat i la qualitat dels cabells. D'aquesta manera es pot oferir a temps una resposta que complagui la persona afectada.

 

La dermatologia com a especialitat mèdica, comparada amb la cosmètica capil·lar del saló de perruqueria la meva especialitat, estan prou diferenciades i ben definides. Quan una persona cerca solució a la seva àlgia capil·lar, pot valorar el tractament que s'adapti més bé a les seves necessitats: mèdiques o estètiques. No hem d'oblidar que la pell, per adolorida que estigui, no és visible per als altres; en canvi, els cabells sí. A més, com a perruquer especialista en psicoestètica de la imatge humana, aconsellar el client perquè trobi el pentinat que més li escau i més el distingeix literalment de la resta d'éssers humans, forma part del meu procedir diari. En aquest sentit, cito una frase del mestre Carles M. Espinalt, que sintetitza molt bé el que tracto de dir:

 

Tots tenim una personalitat, però solament es reconeix que en té aquell qui es destaca.

 

I ja per acabar, afegiré que aquesta modesta aportació sobre un tema en què hi tinc una certa experiència (el coneixement dels cabells per afinar en la interpretació del gust de les persones), és fruit de molts anys de treball i d'observació. Així és com finalment he obtingut uns resultats que m'han permès treure'n conclusions profitoses. Dit d'una altra manera, puc afirmar que ha estat gràcies a les tantes persones per a mi gens anònimes, que m'han fet confiança al llarg de la meva trajectòria professional.

 

Xavier Pla Lluch

Perruquer psicoesteta

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!