Federalisme

Parlem

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El dia 10 d’octubre el Sr. Puigdemont (PDCAT-ERC-CUP) va fer un altre exercici d’incoherència, (no dic  política per no malmetre el terme “POLÍTICA”), proposant una DUI i després suspendre-la, ni tant sols la va sotmetre a la votació de la cambra,  per tot seguir demanar de PARLAR, demanar MEDIACIÓ, a veure si algú l’ajudava a sortir d’aquest tràngol.

Sí, és temps de parlar, el POBLE DE CATALUNYA vol parlar, no sols els qui vostès representen;  els 7,523 milions de catalans volem parlar, la seva obligació es començar per tots nosaltres. Hi ha més propostes sobre la taula i no només la independència tal i com han volgut fer creure a tantes persones benintencionades. El Parlament és el lloc del diàleg per excel·lència, en aquest Parlament, fruit d’una llei electoral antiga i esbiaixada, però és el que tenim, cerqui allà altres consensos que representin no el 33% de la població, cerqui el 80%. Les propostes que surtin potser no agradaran a tots, però així són els pactes, i sens dubte seran més sòlides i representatives. 

Aquest país ha de fer un reset i, si ens hem de tornar a entendre, proposo que comencem per posar-nos d’acord amb el significat que li donem a conceptes tan bàsics com llibertat, democràcia, lleialtat, poble..., s’ha fet evident que tenen significats diferents segons qui els utilitza.

Al Parlament espanyol ha començat a caminar la comissió proposada pel PSC-PSOE per reformar la constitució. Hi ha un compromís de tenir, en sis mesos, una proposta sobre la taula, Catalunya hi ha de ser,  és allà on s’ha de canviar el model d’Estat, com he dit altres vegades l’Estat de les autonomies ha fet fallida, cal un model nou on les relacions estat, nacions,  regions, comunitats autònomes, com els hi vulgueu dir,  siguin molt més transparents i sobre tot molt més lleials.

Federalistes d’Esquerres va néixer per impulsar la conversió de l’Estat Espanyol en un Estat Federal seguint el models adoptats pels països més desenvolupats del planeta, un model que per la seva definició recull aquest sentiment que la ciutadania ha reclamat majoritàriament: “PARLEM”.  Els federalistes hi serem aportant les nostres propostes, cercant consensos, convençuts que aquesta és la millor sortida a aquest enroc que ja dura massa temps.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local