Impostos municipals

El govern de Cubelles va mentir quan deia que no pujaria impostos al 2018

Guanyem Cubelles 22-01-2018 11:38 Lectures 2012

Cap a finals  de l'any passat, el govern d'Unitat Cubellenca, ERC,  ICV  i CiU, van pregonar als quatre vents que l’any 2018 seria un any de congelació impositiva, que “no es pujarien  impostos a la vila amb menys pressió fiscal de la comarca del Garraf”.

Van mentir a tothom, i és que el govern de Cubelles, abans de maig de 2017, va demanar a la  Direcció General del Cadastre (departament vinculat al Ministeri d’Hisenda) una actualització  dels valors cadastrals. Així queda palès a “l'Ordre HFP/885/2017, de 19 de setembre, per la que s’estableix la relació de municipis als que resultarà d’aplicació els coeficients d’actualització dels valors cadastrals”.

Al 29 de desembre de l’any passat, el Govern de l’Estat mitjançant un Decret Llei, va aprovar una taula de coeficients per actualitzar els valors cadastrals de tots els municipis que ho havien demanat. En total 1.830 municipis de tot l’estat, entre ells Cubelles.

El coeficient d’actualització atorgat, fa d’efecte multiplicador en els nostres rebuts de l’IBI (Impost de bens Immobles), i això es tradueix en una pujada per al 2018 del 4% en els nostres rebuts.

El Govern de Cubelles ha pujat l’IBI amb premeditació, de forma encoberta, ocultant la veritat i penalitzant una altre vegada les butxaques de les classes populars. No tenien prou amb la pujada d’impostos del l’any passat, si fem memòria l’IBI va augmentar un 5%, la brossa un 10% i l’impost de circulació prop d’un 7%.

Aquesta pujada de l’Impost de bens immobles, va fer que Cubelles tingui el gravamen de l’IBI més alt de tota la comarca del Garraf i la segona taxa d’escombraries més alta.

Per aquest motiu, exigim explicacions públiques, una depuració de responsabilitats al Govern Municipal de Rosa Fonoll i que l’Ajuntament de Cubelles posi en marxa un Pla de Subvencions Progressives als impostos, que compensin l’augment del 4% a l’IBI, per a que la ciutadania no pateixi més càrrega fiscal aquest 2018.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament