Lluita feminista

Crida de la Comissió Gestora per a la creació de l’Associació de Dones de Santa Margarida i els Monjos

El proper 8 de març el moviment feminista d’arreu del món convoca una vaga feminista per fer visibles els nostres treballs, les nostres demandes i els nostres cossos

Associació de Dones de Santa Margarida i els Monjos 28-02-2018 9:47 Lectures 1050
Crida de la Comissió Gestora per a la creació de l’Associació de Dones de Santa Margarida i els Monjos. EIX

Crida de la Comissió Gestora per a la creació de l’Associació de Dones de Santa Margarida i els Monjos. EIX

El proper 8 de març el moviment feminista d’arreu del món convoca una vaga feminista per fer visibles els nostres treballs, les nostres demandes i els nostres cossos. En aquest marc, i recuperant l’esperit de l’1 d’Octubre, un grup de dones de Santa Margarida i els Monjos ens hem constituït com Comissió Gestora de l’Associació de Dones del municipi.

La Comissió Gestora de l’Associació de Dones de SMiMonjos, denuncia la opressió que vivim les dones i les desigualtats que patim. No podem acceptar ni una sola víctima més de violència masclista, les desigualtats retributives amb els homes de més d’un 25%  per a igual treball, els sostres de vidre en la vida pública i empresarial, les pensions d’una mitjana d’un 30% menys que les dels homes, la desigualtat en la distribució de la criança i les cures, els models patriarcals i el masclisme que encara impregna bona part de la nostra societat.

Reivindiquem que el treball de tenir cura de la casa i de la família sigui reconegut com un bé social de primer ordre i exigim la redistribució d’aquest tipus de tasques.

A Catalunya estem vivint una escalada de la repressió: càrregues policials l’1 d’octubre amb denúncies d’agressions sexuals i retallades a la llibertat d’expressió. Les dones estem compromeses també en la defensa de la democràcia i de les llibertats al nostre país i entenem que la criminalització i/o la judicialització de formes pacífiques de protesta social i reivindicació política també són formes de violència institucional que hem de denunciar. Per això denunciem l’aplicació de l’Article 155 de la Constitució espanyola i exigim la seva immediata suspensió.

El 8 de març és nostre, és internacional i és reivindicatiu, per això fem una crida a totes les dones de SMiMonjos a participar activament del dia. JUNTES SOM MÉS!!!

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No