Lluita feminista

Crida de la Comissió Gestora per a la creació de l’Associació de Dones de Santa Margarida i els Monjos

El proper 8 de març el moviment feminista d’arreu del món convoca una vaga feminista per fer visibles els nostres treballs, les nostres demandes i els nostres cossos

Associació de Dones de Santa Margarida i els Monjos 28-02-2018 9:47 Lectures 922
Crida de la Comissió Gestora per a la creació de l’Associació de Dones de Santa Margarida i els Monjos. EIX

Crida de la Comissió Gestora per a la creació de l’Associació de Dones de Santa Margarida i els Monjos. EIX

El proper 8 de març el moviment feminista d’arreu del món convoca una vaga feminista per fer visibles els nostres treballs, les nostres demandes i els nostres cossos. En aquest marc, i recuperant l’esperit de l’1 d’Octubre, un grup de dones de Santa Margarida i els Monjos ens hem constituït com Comissió Gestora de l’Associació de Dones del municipi.

La Comissió Gestora de l’Associació de Dones de SMiMonjos, denuncia la opressió que vivim les dones i les desigualtats que patim. No podem acceptar ni una sola víctima més de violència masclista, les desigualtats retributives amb els homes de més d’un 25%  per a igual treball, els sostres de vidre en la vida pública i empresarial, les pensions d’una mitjana d’un 30% menys que les dels homes, la desigualtat en la distribució de la criança i les cures, els models patriarcals i el masclisme que encara impregna bona part de la nostra societat.

Reivindiquem que el treball de tenir cura de la casa i de la família sigui reconegut com un bé social de primer ordre i exigim la redistribució d’aquest tipus de tasques.

A Catalunya estem vivint una escalada de la repressió: càrregues policials l’1 d’octubre amb denúncies d’agressions sexuals i retallades a la llibertat d’expressió. Les dones estem compromeses també en la defensa de la democràcia i de les llibertats al nostre país i entenem que la criminalització i/o la judicialització de formes pacífiques de protesta social i reivindicació política també són formes de violència institucional que hem de denunciar. Per això denunciem l’aplicació de l’Article 155 de la Constitució espanyola i exigim la seva immediata suspensió.

El 8 de març és nostre, és internacional i és reivindicatiu, per això fem una crida a totes les dones de SMiMonjos a participar activament del dia. JUNTES SOM MÉS!!!

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament