Pas endavant per la capitalitat comercial

Neus Lloveras i Massana 08-03-2018 20:43 Lectures 2967

El Ple municipal va donar llum verda dilluns a ampliar la zona d’excepcionalitat horària comercial a Vilanova i la Geltrú, un acord que permetrà, un cop passada la tramitació pertinent, que els establiments del barri de Mar i els del voltant de la ronda Europa puguin obrir també els diumenges, durant tot l’any.

Aquest acord, que ha arribat després d’un ampli debat amb tots els sectors i agents implicats i grups polítics, va molt més enllà de la voluntat o l’interès de facilitar les oportunitats de negoci a establiments o col·lectius que ho demanen des de fa temps. La finalitat supera aquesta voluntat, ja que es tracta d’un acord estratègic, de concepte, que encaixa en el complex engranatge d’un model econòmic per a la ciutat i la comarca, que vol ser dinàmic, productiu i motor de noves oportunitats per al territori.

Des de l’any 2011, el govern de la ciutat ha tingut com a un objectiu primordial recuperar l’activitat econòmica, ser còmplice dels sectors de producció i aprofitar tot el potencial existent, per reactivar una economia castigada per la crisi i orfe de model, després de la caiguda de la construcció.

Així, hem volgut ser al costat de la indústria, que certament ha hagut de viure adaptacions en molts sentits, però continua tenint un pes del tot rellevant en l’economia local. I hem apostat per la creació, per l’emprenedoria, i també per la recerca i el coneixement, amb la plena convicció que cal fer el necessari per retenir el talent i per promoure les activitats professionals que aporten valor afegit al territori.

Hem cregut, en tot moment, en les oportunitats que ens dóna el mar, en el port i en la façana marítima, única per la seva extensió i amplitud, nucli d’important activitat social, econòmica, de recerca i de lleure, guardadora del nostre patrimoni mariner, que ens dóna singularitat i capacitat d’atracció. Per aquest mateix motiu, hem vist que Vilanova i la Geltrú havia de posicionar-se també com a destinació turística, projectant el seu patrimoni material i immaterial per atraure un turisme familiar i tranquil, que ens permeti conservar l’essència de la nostra ciutat.

I efectivament, en el disseny d’aquesta estratègia, el comerç és un pilar. Estudis realitzats avalen la diversitat i la qualitat de la nostra oferta comercial, alhora que detecten un dèficit en mitjanes i grans superfícies, per a un sector que té vocació de ser pol d’atracció de la població de la zona sud de Barcelona, que vol potenciar la seva posició de capital comercial. Per aquest motiu, des del govern municipal hem rebut positivament la proposta de crear un parc comercial de mitjanes superfícies a la zona Masia en Barreres.

Aquestes darreres setmanes hem defensat, en negociacions amb tots els actors interessats, que l’oferta comercial de Vilanova i la Geltrú ha de poder donar resposta a la diversitat d’hàbits de consum de la ciutadania, que actualment inclouen també la funcionalitat d’anar de compres en el temps de lleure, com a activitat lúdica, social i cultural, amb la idea que la totalitat de l’oferta es complementi i reverteixi en una major atracció de visitants a la ciutat.

Estem parlant, en definitiva, de potenciar Vilanova i la Geltrú com a municipi comercial, d’obrir la porta a noves dinàmiques d’activitat que s’han de poder percebre al conjunt de la ciutat i afavorir la creació de llocs de treball. Som davant una oportunitat per reforçar un sector econòmic cabdal per a la nostra ciutat, d’aprofitar tot el potencial existent per generar activitat i contribuir, al cap i a la fi, al compliment de la missió de tot govern municipal: actuar per tenir una ciutat cohesionada, equilibrada, sostenible en tots els sentits, que garanteixi una bona la qualitat de vida al conjunt de la ciutadania.

Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament