Política

La justícia que ja no ho és

Jaume Torras 11-03-2018 8:07 Lectures 908

Vam pecar d’innocents, vam creure que la legalitat i la justícia existien al país de M.Rajoy-SorayaSS. Els fets ens demostren que no, que la legalitat, el respecte del que diuen les lleis, només existeix quan afavoreix als de sempre, els que controlen l’aparell i els negocis de l’estat. Una part important d’aquest aparell és la cúpula del poder judicial, els que diuen impartir justícia però només ho fan per protegir els seus i per sobre de tot, protegir la unitat d’Espanya. Estem veient com per protegir aquesta antiquada unitat, tot si val, sia no respectar la llei, sia manipular la informació, sia mentir davant el jutge o  tenir una doble vara per aplicar justícia. Per preservar la sacrosanta unitat d’un estat antiquat i amb tics dictatorials, tot si val.

Ens vam creure que vivíem al S.XXI, i que amb les lleis a la mà, podíem desenvolupar un procés democràtic per donar forma als desitjos del poble, que és qui en democràcia mana. Però la realitat ja la coneixem, Els fets del 20S, quan la Guardia Civil va entrar a escorcollar la Conselleria den Junqueras i es van aplegar espontàniament milers de ciutadans, els van provocar en Jordi Sànchez i en Jordi Cuixart i ho van fer de forma violenta, quan resulta que tenim un grapat d’imatges que demostren tot el contrari. L’1-O vam ser els ciutadans que lliurement vam exercir un dret  fonamental com és votar els que vam violentar als de les porres. Per cert, encara que s’ha publicat un llibre explicant com es va pagar l’1-O,l’estat encara busca la partida pressupostaria don van sortir els diners, deixant clar que són uns incompetents, atès que fa almenys un parell d’anys que Montoro controla els comptes de la Generalitat. El 21D vam tornar a guanyar els independentistes, però sembla que es creuen que són ells qui ens han de dir qui té que ocupar la Presidència de la Generalitat, i no, és el Parlament escollit pel poble qui escull, i cap jutge, cap, té el dret de dir res.

És evident que a l’estat espanyol, no li preocupa anar contra la seva pròpia Constitució, contra l’Estatut, contra normes de rang superior com són el Tractat d’Europa o les cartes de l’ONU sobre els drets dels pobles. No li preocupa que la Guardia Civil estigui inventant i manipulant informació requerida pels jutges. Aplaudeix als jutges que obertament estan manllevant drets fonamentals, vorejant la prevaricació. Un estat on els ministres menteixen a la premsa internacional, dicten sentències als jutges, insulten obertament al poble català. Un estat que s’ha tret la careta tornant a on mai hi havia marxat, la dictadura.

No hem de defallir, anem fent via, nosaltres sí vivim en el S.XXI, sí creiem en la democràcia i sí que respectem les lleis. Encara no hem arribat a la meta, però falta poc. El futur és nostre i el tenim a tocar.

Pensaments

Jaume Torras

Jaume Torras

Dir el que es pensa, intentar fer el que es diu

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament