Via pública

El futur del servei de neteja viària i recollida d'escombraries

Som VNG 14-03-2018 12:26 Lectures 158
Servei de neteja de Vilanvoa. Ajt. Vilanova

Servei de neteja de Vilanvoa. Ajt. Vilanova

Davant les declaracions del govern municipal a la premsa sobre la proposta de licitació tombada en el ple del 5 de març, en les que s'assegura  que “deixa per al proper Mandat Corporatiu el model de gestió de la neteja viària i la recollida de residus”, així com les declaracions del regidor de via pública, Joan Giribet, en relació a l'auditoria demanada per Som VNG en les que afirma que "segurament corroborarà els informes tècnics que ja tenim", Som VNG manifesta el següent:

- Que és d'una absoluta irresponsabilitat que el govern no plantegi sobre la taula cap proposta solvent sobre aquest servei per aquest mandat, ni s'avé a escoltar les propostes que s'han fet des de l'oposició en la línia de municipalizar-lo. Causa veritable perplexitat que, essent coneixedors de la finalització del contracte des del primer dia de la seva signatura, el govern no hagi actuat fins l'últim moment.

- Que, tal com va explicar aquest grup municipal en la roda de premsa del 7 de febrer, els informes facilitats pel govern no estaven signats per cap tècnic, i a més eren tendenciosos i contemplaven actuacions fora de la legalitat. Aquest informe, a més, oferia dades èrronies, i per aquest motiu el Secretari de l'ajuntament va haver de demanar, a petició del nostre grup municipal, una auditoria externa del servei. Així mateix, els annexos del Plec de Condicions Tècniques desacrediten les dades exposades en l'informe tècnic facilitat pel govern.

- Exhorta al govern municipal a acceptar que existeix una majoria al ple que aposta per un model de gestió molt concret, que és el de la gestió pública i directa d'un servei tan bàsic com aquest. En les seves mans està desbloquejar aquesta situació.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Promoció econòmica

A la recerca del CIT del segle XXI

Miquel Casellas

Un cop més s'ha de plantejar la seva raó de ser i s'ha d'actualitzar o fer un pensament perquè sinó la crua realitat li marcarà un futur més aviat negre. Una entitat amb 67 anys d'història i que és un clar exemple de la realitat del comerç a casa nostra

ENQUESTA WEB

El Congrés dels Diputats ha frenat l'intent del PP i Cs d'endurir la presó permanent revisable. Els dos grups havien presentat dues esmenes a la totalitat a una proposició de llei del PNB que demanava reformar el Codi Penal i eliminar la presó permanent revisable, introduïda pel PP quan tenia majoria absoluta

Estàs a favor de la presó permanent revisable?


No