Via pública

El futur del servei de neteja viària i recollida d'escombraries

Som VNG 14-03-2018 12:26 Lectures 559
Servei de neteja de Vilanvoa. Ajt. Vilanova

Servei de neteja de Vilanvoa. Ajt. Vilanova

Davant les declaracions del govern municipal a la premsa sobre la proposta de licitació tombada en el ple del 5 de març, en les que s'assegura  que “deixa per al proper Mandat Corporatiu el model de gestió de la neteja viària i la recollida de residus”, així com les declaracions del regidor de via pública, Joan Giribet, en relació a l'auditoria demanada per Som VNG en les que afirma que "segurament corroborarà els informes tècnics que ja tenim", Som VNG manifesta el següent:

- Que és d'una absoluta irresponsabilitat que el govern no plantegi sobre la taula cap proposta solvent sobre aquest servei per aquest mandat, ni s'avé a escoltar les propostes que s'han fet des de l'oposició en la línia de municipalizar-lo. Causa veritable perplexitat que, essent coneixedors de la finalització del contracte des del primer dia de la seva signatura, el govern no hagi actuat fins l'últim moment.

- Que, tal com va explicar aquest grup municipal en la roda de premsa del 7 de febrer, els informes facilitats pel govern no estaven signats per cap tècnic, i a més eren tendenciosos i contemplaven actuacions fora de la legalitat. Aquest informe, a més, oferia dades èrronies, i per aquest motiu el Secretari de l'ajuntament va haver de demanar, a petició del nostre grup municipal, una auditoria externa del servei. Així mateix, els annexos del Plec de Condicions Tècniques desacrediten les dades exposades en l'informe tècnic facilitat pel govern.

- Exhorta al govern municipal a acceptar que existeix una majoria al ple que aposta per un model de gestió molt concret, que és el de la gestió pública i directa d'un servei tan bàsic com aquest. En les seves mans està desbloquejar aquesta situació.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

L'escola està matant la creativitat. La creativitat està matant l'escola

Jordi Larregola

Jo, des de la meva sala de professors al Baix Penedès, només puc pensar amb tota sinceritat que la mala escola potser mata la creativitat, però que només una escola exigent, amb alts nivells d'excel·lència, pot alimentar-la

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No