Via pública

El futur del servei de neteja viària i recollida d'escombraries

Som VNG 14-03-2018 12:26 Lectures 818
Servei de neteja de Vilanvoa. Ajt. Vilanova

Servei de neteja de Vilanvoa. Ajt. Vilanova

Davant les declaracions del govern municipal a la premsa sobre la proposta de licitació tombada en el ple del 5 de març, en les que s'assegura  que “deixa per al proper Mandat Corporatiu el model de gestió de la neteja viària i la recollida de residus”, així com les declaracions del regidor de via pública, Joan Giribet, en relació a l'auditoria demanada per Som VNG en les que afirma que "segurament corroborarà els informes tècnics que ja tenim", Som VNG manifesta el següent:

- Que és d'una absoluta irresponsabilitat que el govern no plantegi sobre la taula cap proposta solvent sobre aquest servei per aquest mandat, ni s'avé a escoltar les propostes que s'han fet des de l'oposició en la línia de municipalizar-lo. Causa veritable perplexitat que, essent coneixedors de la finalització del contracte des del primer dia de la seva signatura, el govern no hagi actuat fins l'últim moment.

- Que, tal com va explicar aquest grup municipal en la roda de premsa del 7 de febrer, els informes facilitats pel govern no estaven signats per cap tècnic, i a més eren tendenciosos i contemplaven actuacions fora de la legalitat. Aquest informe, a més, oferia dades èrronies, i per aquest motiu el Secretari de l'ajuntament va haver de demanar, a petició del nostre grup municipal, una auditoria externa del servei. Així mateix, els annexos del Plec de Condicions Tècniques desacrediten les dades exposades en l'informe tècnic facilitat pel govern.

- Exhorta al govern municipal a acceptar que existeix una majoria al ple que aposta per un model de gestió molt concret, que és el de la gestió pública i directa d'un servei tan bàsic com aquest. En les seves mans està desbloquejar aquesta situació.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament