Aparcaments i turisme

Pagar per aparcar, quasi tots hi perdem

Miquel Casellas 16-04-2018 9:46 Lectures 1405

Cunit és l’únic poble del Baix Penedès que t’ofereix una gran zona de pàrquing tot just davant de la platja on pots deixar el teu vehicle. En un tres i no res pots accedir a una sorra neta sense haver de deixar anar ni un cèntim. Aquesta és una gran promoció turística que aquesta localitat costanera pot vendre arreu del món dins una proposta més global. No cal més maquillatge, ni grans dosis de photoshop com altres histories que amaguen sorpresa en el seu interior com el tortell de reis, però en tots els cops, el que trobes primer no acostuma a ser el rei.

Calafell i el Vendrell practiquen una política diferent. El Vendrell en el cor de Coma-ruga durant l’estiu i els caps de setmana guarda uns quants pàrkings de zona blava que mentrestant el turista està gaudint de les nostres platges iodades ell ens va pagant per ús dels nostres estacionaments però, de moment, l’accés a l’aigua és lliure i gratuït.

Nosaltres ens gastem un munt de diners en la promoció de les nostres costes perquè gent de l’interior de la Península ens vinguin a veure i gaudeixin de les nostres meravelles naturals, però quan tenim aquí el fruit de les nostres campanyes a tot color a casa nostra que ens ha costat uns quants diners atraure’ls, llavors li fem pagar el nostre impost revolucionari obligant a destinar una quantitat de diners per deixar el seu cotxe en els carrers més propers a la sorra.

Els nostres municipis, de moment no tenen de moment el glamur de Marbella, ni Benidorm, ni Sitges, llavors potser més d’un que li agrada massa que li toquin la butxaca prefereix altres municipis com Cunit que et permet aparcar a tres metres de la sorra, gratuïtament.

Si realment volem potenciar el turisme, el nostre comerç, la nostra gastronomia hem de fer el possible perquè la gent li costi els mínims diners i esforç arribar a nosaltres amb el seu vehicle privat i també en transport públic. Quan serà aquí ja decidirà si va a un restaurant de luxe o a un altre de menús a 8 euros, però aquesta persona ja la tenim entre nosaltres Si juguem al joc del bastó i la pastanaga correm el risc de perdre clients i això no ens interessa.

Evidentment faci el que es faci en dies puntuals les nostres platges estaran plenes de visitants, però hem de treballar això que tots diuen però no fan en realitat que és desestacionalitzar la nostra oferta turística. La gràcia és que els diumenges de maig i octubre puguem tenir tanta gent com a  finals de juliol. Aquest és el nostre objectiu on tots hi podem guanyar.

Crec que a Calafell i a El Vendrell tenen massa zona blava pel que necessita aquestes poblacions, no crec gens que ens afavoreixi més augmentar la zona blava, taronja o el que color que sigui. Calafell té grans pàrquings al costat de la via del tren que absorbeix molts dels seus visitants  a la seva part més comercial. No veig que sigui gens rendible fer pagar un cèntim a aquests usuaris, perquè corres el risc que vagin a una altra localitat com Vilanova i la Geltrú que per uns diners aconsegueixi una millor oferta que la que pot oferir Calafell, correm el risc de perdre  uns dels punts forts que fa que molta gent vagi a Calafell platja a comprar.

Si al final de comptes has de pagar l’empresa que ho gestiona, els seus vigilants i uns guanys també  han d’anar per promoció de la localitat, val més que ho deixis com està i el boca orella i els costums faran més feina que el benefici que puguis treure. Aquesta política, la poden fer Salou, Sitges, Barcelona, Tarragona, perquè no hi ha gaires alternatives a la vora, però hi ha moltes localitat properes que poden competir directament amb Calafell per una cosa i una altra i amb aquesta mesura perden punts davant els seus rivals més directes. No cal tenir una camera davant el mar per saber si tenim onades, ni un canal de televisió local a gust del consumidor, sinó el que ens fa falta es que mantinguem un ampli espai gratuït per deixar el vehicle i no fem pagar a la gent que ens ve a visitar perquè sinó els haurem d’anar a buscar a un altre població. Al final de tot hi perdem diners en tot aquest negoci de pagar aparcar que sembla que només beneficia a uns pocs i perjudica a la resta. A veure si s’ho fan mirar. Això també és promoció turística pel bé de tots. Tot això de la rotació de cotxes ja ha quedat obsolet.

Què t'anava a dir

Miquel Casellas

Miquel Casellas

Un garbell de les petites llavors que et trobes pel camí de la vida

http://www.miquelcasellas.blogspot.com.es/

Ensenyament

L'escola està matant la creativitat. La creativitat està matant l'escola

Jordi Larregola

Jo, des de la meva sala de professors al Baix Penedès, només puc pensar amb tota sinceritat que la mala escola potser mata la creativitat, però que només una escola exigent, amb alts nivells d'excel·lència, pot alimentar-la

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No