Ensenyament

L’IES Xaloc es construirà al seu lloc. L’alcaldessa així ho ha comunicat als grups de l’oposició

Fran Moreno 07-06-2018 14:17 Lectures 876

Després d’anys d’especulacions i de retardar la construcció definitiva del nou institut per afavorir el projecte de Parc Esportiu d’una coneguda empresa multinacional d’esports, l’alcaldessa Garrido ha tingut que cedir davant la evidència: Comunitat educativa i oposició demandaven la construcció del Xaloc on estava previst, al costat dels mòduls prefabricats on està l’instal·lació provisional i no pas als terrenys del carrer Agricultura.

L’alcaldessa Garrido va declarar algun cop que “ho volia tot” però els interessos del gran capital solen ser excèntrics, insolidaris i egoistes i sembla ser que Vilanova i la Geltrú pot acollir l’ampliació de la citada empresa a la comarca. L’alcaldessa Garrido es va quedar sense el seu principal comodí per construir l’IES Xaloc al carrer Agricultura, una zona limítrofa entre els termes de Sant Pere de Ribes i Vilanova, a un dels extrems de Les Roquetes.

Que l’institut Xaloc es construeixi a la seva actual ubicació és una bona noticia. En primer lloc per què es troba en una zona urbanitzada que serà l’eixample de creixement de Les Roquetes i que esperem, en un futur no gaire llunyà, aculli famílies joves que vinguin a viure al municipi. En segon lloc, podrà generar complicitats amb el CEIP Mediterrània i la seva comunitat educativa. En tercer lloc, es trobarà en una zona atractiva per la seva connexió amb el transport públic, cosa que podria facilitar, a mig termini, la captació de cicles formatius de grau mitjà i/o superior. I per últim, s’ha escoltat la voluntat de la comunitat educativa i dels grups de l’oposició que defensaven que aquesta era la millor opció pel poble.

Abigail Garrido ha fet un pas valent, ha triat escoltar i cedir, tàctica molt encertada a un any de les Eleccions Municipals 2019. I no només això, fa una proposta constructiva, avançar diners des del propi Ajuntament per a la construcció del Xaloc (competència de la Generalitat) i intentar, així, que el projecte avanci el més ràpidament possible.

La contrapartida d’aquesta bona noticia és analitzar que ha passat els darrers anys. L’IES Xaloc porta 6 anys (6 cursos sencers) en barracots. I encara queda per davant la redacció del projecte, la seva aprovació i execució. Això vol dir que com a mínim, el curs 2018-2019 haurà de continuar fent-se en barracots, i sent una obra important de grans dimensions, qui sap sinó hauran de continuar fins al curs 2019-2020.

La qüestió principal és: Si l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, amb Abigail Garrido al capdavant, tenia la capacitat d’avançar els diners per a la construcció del Xaloc, per què han esperat més de 3 anys en fer-ho? La resposta potser la trobem en les seves paraules: “ho volia tot“. Com diu la dita “al fons del sac es troben les engrunes”.

Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament