Ensenyament

L’IES Xaloc es construirà al seu lloc. L’alcaldessa així ho ha comunicat als grups de l’oposició

Després d’anys d’especulacions i de retardar la construcció definitiva del nou institut per afavorir el projecte de Parc Esportiu d’una coneguda empresa multinacional d’esports, l’alcaldessa Garrido ha tingut que cedir davant la evidència: Comunitat educativa i oposició demandaven la construcció del Xaloc on estava previst, al costat dels mòduls prefabricats on està l’instal·lació provisional i no pas als terrenys del carrer Agricultura.

L’alcaldessa Garrido va declarar algun cop que “ho volia tot” però els interessos del gran capital solen ser excèntrics, insolidaris i egoistes i sembla ser que Vilanova i la Geltrú pot acollir l’ampliació de la citada empresa a la comarca. L’alcaldessa Garrido es va quedar sense el seu principal comodí per construir l’IES Xaloc al carrer Agricultura, una zona limítrofa entre els termes de Sant Pere de Ribes i Vilanova, a un dels extrems de Les Roquetes.

Que l’institut Xaloc es construeixi a la seva actual ubicació és una bona noticia. En primer lloc per què es troba en una zona urbanitzada que serà l’eixample de creixement de Les Roquetes i que esperem, en un futur no gaire llunyà, aculli famílies joves que vinguin a viure al municipi. En segon lloc, podrà generar complicitats amb el CEIP Mediterrània i la seva comunitat educativa. En tercer lloc, es trobarà en una zona atractiva per la seva connexió amb el transport públic, cosa que podria facilitar, a mig termini, la captació de cicles formatius de grau mitjà i/o superior. I per últim, s’ha escoltat la voluntat de la comunitat educativa i dels grups de l’oposició que defensaven que aquesta era la millor opció pel poble.

Abigail Garrido ha fet un pas valent, ha triat escoltar i cedir, tàctica molt encertada a un any de les Eleccions Municipals 2019. I no només això, fa una proposta constructiva, avançar diners des del propi Ajuntament per a la construcció del Xaloc (competència de la Generalitat) i intentar, així, que el projecte avanci el més ràpidament possible.

La contrapartida d’aquesta bona noticia és analitzar que ha passat els darrers anys. L’IES Xaloc porta 6 anys (6 cursos sencers) en barracots. I encara queda per davant la redacció del projecte, la seva aprovació i execució. Això vol dir que com a mínim, el curs 2018-2019 haurà de continuar fent-se en barracots, i sent una obra important de grans dimensions, qui sap sinó hauran de continuar fins al curs 2019-2020.

La qüestió principal és: Si l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, amb Abigail Garrido al capdavant, tenia la capacitat d’avançar els diners per a la construcció del Xaloc, per què han esperat més de 3 anys en fer-ho? La resposta potser la trobem en les seves paraules: “ho volia tot“. Com diu la dita “al fons del sac es troben les engrunes”.

Més informació

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!