Equipaments educatius

El Xaloc al seu lloc

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

A finals de Desembre vam saber que Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya havia informat de la creació d'un Institut-Escola a Les Roquetes que posarà fi a més de 5 cursos de barracons de l'Institut Xaloc.

Des de Fem Poble, ERC i UM9-CUP volem compartir aquesta bona notícia i fer-ne una valoració conjunta. L'estiu del 2018, conjuntament amb la CGT, vam començar la campanya El Xaloc al seu lloc amb la voluntat de defensar que el Parc Central, lloc on estava planificat i on finalment es construirà l'institut, era el millor lloc perquè tenia millors comunicacions amb la comarca per futures ampliacions post obligatòries i per la possibilitat de fer treball conjunt amb l'escola Mediterrània situada al costat. No enteníem la modificació i crèiem, que en cap cas, els interessos d'una empresa privada (Decatlhon) havien de passar per davant de la construcció d'un equipament educatiu públic.

El març, en una roda de premsa, vam tornar a demanar al govern municipal del PSC que no especules amb la ubicació de l'Institut, tal com ho havíem ja manifestat en diversos plens i comissions on mai rebíem resposta. Finalment al juny, vam aconseguir que tots els grups municipals acordessin mantenir la ubicació a l'espai del Parc Central de Les Roquetes. Sis mesos després el Departament d'Educació publica la creació de l'Institut-Escola.

Després d'aquest any de dubtes i enganys per part del PSC local, ens queden algunes preguntes pendents: Quant de temps ha estat aturada la construcció de l'institut esperant la resposta d'una empresa privada? Per què el PSC local va prioritzar els interessos d'una multinacional davant la construcció d'un institut públic? Que hagués passat si cap grup hagués tornat a posar a debat aquesta modificació? Quant de temps haguéssim pogut esperar sense aquesta infraestructura?

Algunes d'aquestes preguntes no tenen resposta, però del que sí que estem segures és que gràcies a la mobilització i al debat generat, que el govern va voler aturar i ridiculitzar en molts moments, avui podem compartir aquesta bona notícia. Per això, volem agrair als veïns i veïnes que hi van participar. Caldrà seguir treballant per aconseguir una oferta més amplia de formació professional per Les Roquetes i per a tota la comarca. Seguirem treballant a Les Roquetes i a tot el municipi prioritzant l'educació pública al llarg de la vida que garanteixi la cohesió social i la igualtat d'oportunitats.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local