Ensenyament

El Xaloc es queda al seu lloc!

UM9 08-06-2018 8:36 Lectures 1867

Després de mesos de dubtes i enganys per part del govern municipal del PSC, tots els grups municipals han acordat mantenir la ubicació de l’INS Xaloc a l’espai reservat al Parc Central de les Roquetes.

Des d’UM9-CUP hem defensat des de fa anys que aquest espai era l’idoni des de tots els punts de vista, per a la bona comunicació amb el transport públic de la comarca, per la proximitat amb les empreses de la zona, per les oportunitats que ofereix per impartir Formació Professional, perquè permet fer xarxa amb l'Escola Mediterrània, etc.

Des de fa un any, el juny del 2017, vam iniciar una campanya conjunta amb Fem Poble, ERC, CGT i UM9-CUP per tal de donar a conèixer a la ciutadania les raons del govern per canviar la ubicació de l’INS Xaloc, per generar debat i reflexió sobre la necessitat de prioritzar i avançar les obres de l’edifici des de l’Ajuntament i per cercar les necessitats i solucions a la realitat de l’educació al Municipi i concretament a Les Roquetes fent una aposta per l’accés al Batxillerat i a la Formació Professional.

Mai hem acabat d’entendre la posició del govern municipal de buscar ubicacions alternatives, ja que no responen a objectius educatius. Només s’expliquen per les negociacions que, a porta tancada, mantenia el govern amb multinacionals per seguir desenvolupament un model econòmic que ja ha fracassat en tantes d’altres ocasions al municipi.

Ens alegrem enormement que finalment el Xaloc es mantingui al seu lloc. Malgrat el retard i les formes, per fi s’ha desencallat la situació amb un resultat satisfactori per al Municipi. Denunciem la confusió i la dilatació que l’Ajuntament ha provocat, escoltant abans a una multinacional que a la pròpia comunitat educativa. Es podria haver fet millor, amb un debat públic que escoltes al conjunt de la comunitat i més ràpid, les obres ja podrien estar acabades. Però si hem arribat fins aquí, és gràcies a la ciutadania que ha lluitat i ha fet sentir la seva veu en defensa de l’educació pública i la priorització de les necessitats socials i educatives dels infants i joves de Les Roquetes.

Més informació

La Veu d'Um9

Um9

Um9

Opinions, posicionaments i declaracions d'Um9 sobre qüestions socials i polítiques del nostre municipi i el país.

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans