Via pública

La normativa de solars del Vendrell

Antonio Garcia Leal 10-06-2018 19:25 Lectures 1067

Va ser al setembre, quan al ple municipal de Vendrell el grup de Si es pot el Vendrell, instat per la Xarxa Vendrellenca i l'associació de Bulevards Cintoi va presentar al Ple una proposta per tirar endavant la creació d’una normativa que reculli els tots els aspectes regulatoris i un regim sancionador, per al tancament de solars, el seu manteniment i la construcció de voreres.

L’esperit d’aquesta proposta, no era altre que ordenar la situació de caos que hi ha al nostre municipi, amb solars plens de brutícia, rates, males herbes, sense tancament i carrers sense voreres construïdes per on transitar amb seguretat. I tot apunta que com d’altres ocasions ens hem quedat amb l’esperit per que una vegada més, després de 9 mesos d’espera a que de forma definitiva s’aprovi el text definitiu de la normativa, ens trobem amb un govern local que la manté al calaix, sense tirar-la endavant.

És per aquest motiu que em pregunto, ara que estem a les portes d’una nova revetlla de Sant Joan, i que ens trobem amb solars en entorns urbans amb herbes i brutícia que impedeixen el pas i que son un perill si es prenen foc, que farà l’Ajuntament de Vendrell. Seguirà tenint la normativa en un calaix, esperant que acabi la legislatura?, seguirem vivint amb inseguretat i insalubritat a la nostra vila de tenir solars plens de brutícia, rates i males herbes sense que l’Ajuntament de Vendrell faci res?.

És lamentable dir que un altre vegada ens trobem amb la manca d’interès per part de l’Ajuntament de tirar endavant una solució a un problema transversal que afecta a propietats privades i també propietats publiques; aquesta manca penso jo, és un menyspreu per part del govern local de Vendrell al treball de la societat civil, que es va implicar en tirar endavant aquesta proposta, amb la col·laboració dels grups de l’oposició que van ser qui van donar veu i van portar al ple aquest problema transversal davant del silenci dels que han governat sempre el Vendrell i que han deixat que aquest problema es faci cada vegada més gran e incontrolable.

És encara més lamentable que l’Ajuntament no actuí d’ofici i obri expedients a les propietats que incompleixen la normativa actual, i que no faci res davant d’un problema que ens afecta a tots en tots el barris i urbanitzacions de la nostra vila, que requereix d’una actuació contundent contra aquells que han convertit zones del nostre municipi en un veritable abocador de brutícia, caus de rates i en un perill imminent si alguna d’aquestes parcel·les es cala foc.

Per acabar diré que no tinc cap confiança en aquest govern del Vendrell, que mai ha vist un problema en la deixadesa dels propietaris de solars de la nostra vila que han incomplert la normativa actual, i que potser segueixin incomplint la nova normativa, si no tenim un govern disposat a perseguir i sancionar a aquells incívics que deixen el poble ple de brutícia i males herbes, per que no oblideu que no van ser els que governen el municipi els qui es van posar a treballar en aquest problema; va ser la societat civil, recolzada per un grup de l’oposició.

Antonio Garcia Leal
Secretari de l'AV Tancat III

La taverna vermella

Antonio García Leal

Antonio García Leal

Un lloc per a la reflexió

http://tatarlak.blogspot.com.es/

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

A un mes de la cita amb les urnes, volem saber quina és la teva intenció de vot

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 28 de abril del 2019?

PP
PSOE
Podemos
Ciutadans
ERC
PDeCat
PNV
Altres