Ensenyament

El Pla Educatiu d’Entorn, un projecte per fer poble

Jaume Casañas 13-06-2018 9:45 Lectures 1312
INS Ernest Lluch. Eix

INS Ernest Lluch. Eix

Acabem el curs escolar a Cunit amb bones notícies. Per un cantó el departament d’Ensenyament obrirà una línia més de P3 al municipi, i per un altre, el Pla Educatiu d’Entorn és consolida i es reforça.

El Pla Educatiu d’Entorn és una aposta de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Cunit per reforçar el sistema i la comunitat educativa de Cunit. Com diu el seu nom, és un pla que cerca de millorar les condicions de l’entorn educatiu més enllà de les activitat lectives ordinàries.

A Cunit el Pla Educatiu d’Entorn treballa cinc línies estratègiques. El desenvolupament del reforç escolar als tres CEIPs del municipi, i a partir de l’any vinent també a l’INS Ernest Lluch. També treballem la multiculturalitat amb diferents tallers a la Biblioteca Marta Mata. Amb el voluntariat dels alumnes del INS estem treballant un itinerària històric i patrimonial per tal de desenvolupar la consciencia de la història de Cunit entre els més joves i que també serveixi pel conjunt de la societat cunitenca. Desenvolupar una escola de pares i mares, on puguem desenvolupar tallers i xerrades vinculades a l’ensenyament i l’educació dels joves. El projecte dels patis oberts, amb una aposta per l’obertura dels espais educatius del municipi més enllà de l’horari lectiu, i que permeti ser un espai de trobada entre joves, obrir les escoles al municipi com ja funciona en d’altres pobles de l’entorn.

L’ensenyament i l’educació són claus per la dinamització social del nostre poble, i les escoles siguin, probablement, un dels primers espais de trobada i socialització dels cunitencs i cunitenques. És per això estratègic i sensible que treballem entre tots i totes aquest entorn educatiu i des d’aquí convido a participar en les diverses activitats que desenvoluparem des d’aquest Pla Educatiu d’Entorn.

Per acabar volia agrair a tots i totes les alumnes que han participat en el concurs per escollir el logo que ha de representar i identificar aquest Pla Educatiu d’Entorn, i en especial a la Lucia, la guanyadora del mateix. Al mateix temps, conjuntament amb el logo, el Pla Educatiu d’Entorn també tenim un lema, o un hashtag que dirien els més moderns; “A Cunit fem poble!”, doncs això, entre tots i totes fem poble i fem-lo el millor possible.


Jaume Casañas
Regidor d’Ensenyament
@jaumecasanas

Erdkunde

Jaume Casañas

Jaume Casañas

Geografies de Cunit, del Penedès i de la Mediterrània

http://jaumecasanas.cat/

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No