Ensenyament

El Pla Educatiu d’Entorn, un projecte per fer poble

Jaume Casañas 13-06-2018 9:45 Lectures 493
INS Ernest Lluch. Eix

INS Ernest Lluch. Eix

Acabem el curs escolar a Cunit amb bones notícies. Per un cantó el departament d’Ensenyament obrirà una línia més de P3 al municipi, i per un altre, el Pla Educatiu d’Entorn és consolida i es reforça.

El Pla Educatiu d’Entorn és una aposta de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Cunit per reforçar el sistema i la comunitat educativa de Cunit. Com diu el seu nom, és un pla que cerca de millorar les condicions de l’entorn educatiu més enllà de les activitat lectives ordinàries.

A Cunit el Pla Educatiu d’Entorn treballa cinc línies estratègiques. El desenvolupament del reforç escolar als tres CEIPs del municipi, i a partir de l’any vinent també a l’INS Ernest Lluch. També treballem la multiculturalitat amb diferents tallers a la Biblioteca Marta Mata. Amb el voluntariat dels alumnes del INS estem treballant un itinerària històric i patrimonial per tal de desenvolupar la consciencia de la història de Cunit entre els més joves i que també serveixi pel conjunt de la societat cunitenca. Desenvolupar una escola de pares i mares, on puguem desenvolupar tallers i xerrades vinculades a l’ensenyament i l’educació dels joves. El projecte dels patis oberts, amb una aposta per l’obertura dels espais educatius del municipi més enllà de l’horari lectiu, i que permeti ser un espai de trobada entre joves, obrir les escoles al municipi com ja funciona en d’altres pobles de l’entorn.

L’ensenyament i l’educació són claus per la dinamització social del nostre poble, i les escoles siguin, probablement, un dels primers espais de trobada i socialització dels cunitencs i cunitenques. És per això estratègic i sensible que treballem entre tots i totes aquest entorn educatiu i des d’aquí convido a participar en les diverses activitats que desenvoluparem des d’aquest Pla Educatiu d’Entorn.

Per acabar volia agrair a tots i totes les alumnes que han participat en el concurs per escollir el logo que ha de representar i identificar aquest Pla Educatiu d’Entorn, i en especial a la Lucia, la guanyadora del mateix. Al mateix temps, conjuntament amb el logo, el Pla Educatiu d’Entorn també tenim un lema, o un hashtag que dirien els més moderns; “A Cunit fem poble!”, doncs això, entre tots i totes fem poble i fem-lo el millor possible.


Jaume Casañas
Regidor d’Ensenyament
@jaumecasanas

Erdkunde

Jaume Casañas

Jaume Casañas

Geografies de Cunit, del Penedès i de la Mediterrània

http://jaumecasanas.cat/

Ensenyament

L'escola està matant la creativitat. La creativitat està matant l'escola

Jordi Larregola

Jo, des de la meva sala de professors al Baix Penedès, només puc pensar amb tota sinceritat que la mala escola potser mata la creativitat, però que només una escola exigent, amb alts nivells d'excel·lència, pot alimentar-la

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No