MÀRQUETING I PUBLICITAT DIGITAL

Optimisme en l’inici de l’any publicitari

El branded content, els continguts generats per les marques com a part de la seva comunicació comercial, suposa ja un 11% de la inversió publicitària

Redacció 02-07-2018 12:46 Lectures 1529
Optimisme en l’inici de l’any publicitari. EIX

Optimisme en l’inici de l’any publicitari. EIX

Segons l’últim informe de l’I2P corresponent al primer trimestre del 2018 publicat per Arce Media-Media Hotline, la inversió publicitària durant el primer trimestre de 2018 ha baixat un un 1,62% en relació al mateix període de l’any anterior.  Els mitjans digitals són el segon mitjà en importància, creixent un 9,9% i la premsa en paper, que ja és el tercer mitjà en inversió publicitària, continua el seu descent aquest trimestre un 8,4%.

D’altra banda, els panelistes de Zenith Vigía, directius de mitjans de comunicació, situen en el 3,1% el creixement de la inversió publicitària el 2018. Després de tancar un 2017 pràcticament pla, s’espera que enguany el mercat publicitari reaccioni i aprofiti el vent a favor de la recuperació econòmica i del consum.

Continuant la tendència dels últims anys, el major creixement de la inversió es produirà en els mitjans digitals; i seguirà disminuint la inversió en mitjans impresos. En un moment en què tots portem un telèfon mòbil a la butxaca, que s’ha convertit en la més gran via d’accés a la informació i, en certa mida, a l’esbarjo, el major creixement de la inversió publicitària es donarà precisament en aquella que s’adreci a mòbils, que creixen un 11,1%.

La inversió en Vídeo on Line en formats “In stream” podria créixer gairebé un 6%, un creixement semblant  al que s’espera en Xarxes Socials. Les emissions en directe a les xarxes socials no només creixen en format vídeo, també s’espera un creixement important de l’àudio on line. Consolidant-se els directes o lives en les estratègies de branding.

El branded content, els continguts generats per les marques com a part de la seva comunicació comercial, suposa ja un 11% de la inversió segons l’estudi dut a terme per la companyia Scopen. Un 41% dels panelistes creu que la inversió en aquest tipus de comunicació creixerà de forma important al llarg d’aquest any. El fet que els mateixos panelistes considerin que més de la meitat d’aquesta inversió (un 53,8%) hauria de dedicar-se a la promoció / distribució d’aquests continguts, mentre que la resta correspondria a la seva creació, és un motiu d'optimisme per als mitjans de comunicació.

TIC & Internet

Eix Diari

Eix Diari

Un blog de novetats relacionades amb les tecnologies de la informació i la comunicació, dispositius mòbils, xarxes socials, màrqueting, comerç electrònic, publicitat, comunicació i moltes idees i notícies d’actualitat a Internet.

Ensenyament

L'escola està matant la creativitat. La creativitat està matant l'escola

Jordi Larregola

Jo, des de la meva sala de professors al Baix Penedès, només puc pensar amb tota sinceritat que la mala escola potser mata la creativitat, però que només una escola exigent, amb alts nivells d'excel·lència, pot alimentar-la

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No