MÀRQUETING I PUBLICITAT DIGITAL

Optimisme en l’inici de l’any publicitari

El branded content, els continguts generats per les marques com a part de la seva comunicació comercial, suposa ja un 11% de la inversió publicitària

Redacció 02-07-2018 12:46 Lectures 2177
Optimisme en l’inici de l’any publicitari. EIX

Optimisme en l’inici de l’any publicitari. EIX

Segons l’últim informe de l’I2P corresponent al primer trimestre del 2018 publicat per Arce Media-Media Hotline, la inversió publicitària durant el primer trimestre de 2018 ha baixat un un 1,62% en relació al mateix període de l’any anterior.  Els mitjans digitals són el segon mitjà en importància, creixent un 9,9% i la premsa en paper, que ja és el tercer mitjà en inversió publicitària, continua el seu descent aquest trimestre un 8,4%.

D’altra banda, els panelistes de Zenith Vigía, directius de mitjans de comunicació, situen en el 3,1% el creixement de la inversió publicitària el 2018. Després de tancar un 2017 pràcticament pla, s’espera que enguany el mercat publicitari reaccioni i aprofiti el vent a favor de la recuperació econòmica i del consum.

Continuant la tendència dels últims anys, el major creixement de la inversió es produirà en els mitjans digitals; i seguirà disminuint la inversió en mitjans impresos. En un moment en què tots portem un telèfon mòbil a la butxaca, que s’ha convertit en la més gran via d’accés a la informació i, en certa mida, a l’esbarjo, el major creixement de la inversió publicitària es donarà precisament en aquella que s’adreci a mòbils, que creixen un 11,1%.

La inversió en Vídeo on Line en formats “In stream” podria créixer gairebé un 6%, un creixement semblant  al que s’espera en Xarxes Socials. Les emissions en directe a les xarxes socials no només creixen en format vídeo, també s’espera un creixement important de l’àudio on line. Consolidant-se els directes o lives en les estratègies de branding.

El branded content, els continguts generats per les marques com a part de la seva comunicació comercial, suposa ja un 11% de la inversió segons l’estudi dut a terme per la companyia Scopen. Un 41% dels panelistes creu que la inversió en aquest tipus de comunicació creixerà de forma important al llarg d’aquest any. El fet que els mateixos panelistes considerin que més de la meitat d’aquesta inversió (un 53,8%) hauria de dedicar-se a la promoció / distribució d’aquests continguts, mentre que la resta correspondria a la seva creació, és un motiu d'optimisme per als mitjans de comunicació.

TIC & Internet

Eix Diari

Eix Diari

Un blog de novetats relacionades amb les tecnologies de la informació i la comunicació, dispositius mòbils, xarxes socials, màrqueting, comerç electrònic, publicitat, comunicació i moltes idees i notícies d’actualitat a Internet.

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres