Política

Una altre festa major

Imatge del cercavila de Festa Major a la plaça de la Vila. Joan Maria Gibert

Imatge del cercavila de Festa Major a la plaça de la Vila. Joan Maria Gibert

Un any més tenim a tocar les Festes Majors, els galls ben grassos apunt de ser rostits, però també un any més els independentistes han ocupat els carrers i les places amb els seus símbols, un any més in-tenten convertir la Festa Major en un dels seus actes reivindicatius, al igual que ho han fet en cadascu-na de les festes, començant per l’Onze de Setembre.

Encara no s’han adonat que en aquest país no és seu, estem molts altres que volem gaudir de de les Festes com a festes, ni més ni menys que com festes, amb els més gran sentit de la Festa.

En un país com el nostre, en què fa temps que ens varem guanyar el poder viure en llibertat, ens va-rem dotar d’unes lleis per que això fos possible i gràcies aquestes lleis res els impedeix organitzar els actes polítics que els hi plagui, exposar les seves idees i guanyar eleccions cosa que els permet “Go-vernar”, governar Ajuntaments, governar Diputacions, governar la Generalitat, però en realitat i la rea-litat ho ha demostra cada dia, el que els interessa és l’agitació, el conflicte, el “president Torra” ens acaba d’anunciar més MOMENTS HISTÒRICS, més conflicte.

Vostès esgrimeixen com dards, paraules com Llibertat, volem se Lliures, i amb aquesta consigna varen ser capaços en les tràgiques jornades del 6 y 7 setembre de l’any passat d’aprovar la llei del Referèn-dum i la llei de Transitorietat que, analitzades amb profunditat, cap de les dues reuneixen els mínims requisits Democràtics, un altre paraula tòtem, i que ens han portat a la desgraciada situació que ens trobem encara. Ara mateix tenen el Parlament tancat, vacances fins l’octubre, no sigui cas que mentre, es notin massa els seus enfrontaments i els malmeti un altre Festa, l’Onze de setembre; cal continuar amb l’agitació, però governar, el que es diu governar per a què???, tant s’en dóna que el país defallei-xi.

Els Federalistes d’Esquerres sí que estem fent República, nosaltres apostem per la convivència, la to-lerància, la lluita contra les desigualtats, aquests són els veritables valors republicans, no els que vostès practiquen, la nostra proposta de reforma de la Constitució per una Espanya Federal es nodreix ni més ni menys d’aquests principis.

I sisplau, deixin d’ocupar els espais públics, deixin de monopolitzar les Festes, com diu també el seu president Torra, hi ha que lluitar contra el feixisme, dons comencin per deixar de pressionar als ciu-tadans de Catalunya amb tota la seva parafernàlia, aixó no és fer república, aixó més aviat s’acosta a les pràctiques feixistes que vostès denuncien.

Bona Festa Major.
Robert Sanahuja

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!