Polémica pregó fires

Exigim la dimissió immediata de l'alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas

PSC Sant Sadurní 10-09-2018 13:03 Lectures 6402

Davant de la situació que es va produir el passat dia 6 de setembre a la vila, dins dels actes festius institucionals de les Fires i Festes, i davant del profund malestar que això ha generat en l’agermanament amb el poble de Cañete la Real, el Grup Municipal Socialista de Sant Sadurní d’Anoia volem manifestar el següent:

El passat dia 6 de setembre s’havia de portar a terme, com cada any, l’acte institucional que dóna el tret de sortida de les Fires i Festes, amb el tradicional pregó. Enguany, l’alcalde Sr. Josep Maria Ribas havia convidat personalment els alcaldes de Zegama, Bastia Umbria i Cañete la Real, pobles agermanats amb Sant Sadurní d’Anoia, a ser els pregoners de les Fires i Festes.

L’Alcalde de Sant Sadurní d’Anoia, pocs dies abans del pregó, va manifestar a l’Alcaldessa de Cañete la Real, la Sra. Josefa Jurado, que en el balcó de l’Ajuntament hi haurien consignes polítiques independentistes durant la lectura del pregó. Aquesta li va fer saber la incomoditat manifestada per tots els grups polítics del seu consistori d’assistir a aquest acte, si se’n feia un ús polític. Inclús li va suggerir el poder ajornar aquesta invitació per a un altre any, sense cap malestar per part seva.

Va ser així com el Sr. Josep Maria Ribas es va comprometre amb l’Alcaldessa de Cañete la Real a retirar aquests símbols i consignes del balcó de l’Ajuntament durant el pregó de les Fires i Festes, i va insistir en convidar-la a l’acte. Davant d’aquestes noves circumstàncies, i fiant-se de la seva paraula i amistat, l’Alcaldessa de Cañete la Real, amb el visitiplau del seu Consistori, va acceptar la invitació.

El dia 6 de setembre, mentre la majoria de regidors esperàvem dins de la Sala de Plens per accedir al balcó i procedir a la lectura del pregó, alguns regidors/es del Consistori, de les formacions polítiques de la CUP, ERC i PDeCAT, van accedir lliurement al balcó de l’Ajuntament a col·locar, de forma absolutament discrecional, totes les consignes polítiques que van voler, sense cap mena de control per part de l’Alcalde de la vila. Aquestes consignes van ser col·locades a sobre de les banderes del País Basc, d’Andalusia i d’Itàlia. Més enllà dels continguts de les consignes, el Grup Municipal Socialista volem assenyalar l’absoluta manca de respecte per part d’aquests regidors/es cap a les banderes que representen les poblacions convidades.

Quan la resta de regidors/es, així com els pregoners, vam sortir al balcó, seguint les indicacions de l’Alcalde, a sobre de les banderes del País Basc, d’Andalusia i d’Itàlia, hi havien col·locades un reguitzell de consignes polítiques independentistes.

Les regidores socialistes vam ubicar-nos en l’únic espai del balcó on no hi havia cap consigna, però els pregoners, que s’havien d’ubicar forçosament al centre i que van accedir al balcó els darrers, no es van poder adonar de tot el que penjava a sobre de les diferents banderes, ja que aquestes ho feien de cara a la plaça de l’Ajuntament i la col·locació de tots els regidors al balcó els ho impedia.

Va ser després del pregó, quan va sortir del Consistori, que l’Alcaldessa de Cañete la Real va poder visualitzar les consignes polítiques independentistes que s’havien penjat a sobre de les banderes en el parèntesi de l’estada a la Sala de Plens, i es va adonar de l’engany de l’Alcalde Sr. Josep Maria Ribas.

Aquesta situació ha generat un greuge a l’Alcaldessa de Cañete la Real, i el Consistori ha hagut de realitzar un comunicat per explicar el succeït, en el qual manifesta el seu malestar davant de la manipulació a la qual han estat sotmesos per part de l’Alcalde de Sant Sadurní d’Anoia, i sol·licita una explicació i una disculpa pública a l’equip de govern de Sant Sadurní d’Anoia.

És per tot això que, davant de la greu crisi institucional que ha provocat l’Alcalde de Sant Sadurní d’Anoia, el Sr. Josep Maria Ribas, amb el poble agermanat de Cañete la Real, per l’incompliment de la paraula donada a la seva Alcaldessa, la Sra. Josefa Jurado, el Grup Municipal Socialista exigim: una explicació i una disculpa pública de l’equip de govern de Sant Sadurní d’Anoia, format per ERC i PDeCAT; una reprovació formal dels regidors/es que van cobrir les banderes de les poblacions convidades a l’acte; i la dimissió immediata de l’Alcalde de la vila.

El Sr. Josep Maria Ribas ha demostrat no estar a l’altura de la seva responsabilitat. No ha estat capaç de gestionar adequadament una situació que ell sol va generar amb la invitació i el compromís pres amb l’Alcaldessa de Cañete la Real, i ha posat en perill una magnífica relació gestada en anys de complicitat, treball conjunt i respecte entre els dos pobles agermanats.

Sant Sadurní d’Anoia necessita al capdavant de les seves institucions persones honestes, responsables, complidores amb la paraula donada i respectuoses amb la pluralitat que han de gestionar en el dia a dia. El Sr. Josep Maria Ribas ha donat ja sobrades mostres en el seu exercici polític de no complir cap d’aquests requisits.

Grup Municipal del PSC de Sant Sadurní d’Anoia

PSC

PSC Penedès-Garraf

PSC Penedès-Garraf

Informació Municipal i opinió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans