Solars abandonats

Reflexions sobre l’ordenança de solars de Vendrell

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

No se quina quantitat de vegades m’he queixat de la quantitat de carrers on no hi ha vorera construïda, o on les males herbes dels solars no deixen passar a la gent, tampoc recordo les vegades, a les quals algun veí del barri del Tancat s’ha queixat a l’associació sobre aquest tema o la quantitat de vegades que hem parlat de la situació d’algun solar a les reunions que fem a la Xarxa Vendrellenca.

Tot això s’ha acabat ara que el nostre govern local ha aprovat de forma definitiva la normativa de solars que permetrà posar ordre a aquest problema transversal que ens afecta en tot el municipi i del que hi ha denuncies a quasi totes les actes de reunions de regidors al barri. 

A partir d’ara amb aquesta normativa que ha aprovat el ple del dimarts tindrem una eina per aconseguir que l’incivisme de propietaris deixi de ser un problema per que ja se’ls podrà multar i això exercirà un pressió sobre tota aquesta gent que potser els faci canviar de parer i comencin a mantenir en condicions les seves propietats.

No obstant el que més m’ha sorprès d’aquesta noticia, no és que s’aprovés al ple municipal, per que formo part de la Xarxa Vendrellenca, una de les entitats ponents del text de la proposta, junt amb l’associació de veïns Bulevards Cintoi, que al setembre de 2017, es va presentar al ple i va posar fil a la agulla a aquest problema transversal. Que ha de servir per que un any després nosaltres com a ponents, i el grup de Si es pot el Vendrell com a grup polític que ens la va presentar al ple i defensar, hagin fet possible que ara el govern local digui que ha aprovat el reglament d’una ordenança per donar solució a aquest problema. 

El que em sorprèn ingratament, és escoltar als nostres representants del govern local, no fer referència al gran treball de camp que van fer des de el teixit associatiu per aconseguir que aquesta normativa sigui una realitat. Si els escoltes, tot sembla que ho portessin al programa electoral, quan en realitat, no van fer res des de que al Juny de 2015 van formar govern, mai van canviar el discurs polític sobre aquesta matèria, dient a les associacions de veïns a les reunions de Regidors al Barri, que la via administrativa era molt llarga i costosa, i això ho van dir, fins que es van trobar una proposta de moció al Ple municipal presentada per la societat civil, a traves de Si es Pot Vendrell i llavors la carta blanca s’ha acabat, s’han tingut que posicionar i han tingut que treballar per donar solucions reals. Però en comptes de recordar que a la gent del teixit associatiu que ha treballat sobre aquest tema, s’han apropiat de la proposta i la han fet seva i fins i tot el nostre batlle Martí Carnicer preguntat al programa Per que de televisió el Vendrell el mateix dia del Ple, sobre si hi havia algun tema rellevant al Ple ha dit, que com a tema rellevant, esta la proposta de normativa de solars en la qual i cito textualment “ha estat un gran treball dels grups del govern”.

M’agradaria finalitzar aquest article dient a tots i totes les persones que el puguin llegir, que la normativa de solars, és un problema transversal del que mai s’ha preocupat aquest govern, ells van moure fitxa, no per que estiguessin interessats en fer alguna cosa, si no per que la societat civil, els va plantar cara i els va dir prou, i va posar sobre la taula una eina que serà la solució, sempre i quan aquest govern comenci a treballar per fer complir l’ordenança. El menyspreu al treball de la societat civil, al qual ni tan sols han mencionat, és en el fons la major evidencia que mai van tenir interès en fer res de res i que ara el que fan, ho volen vendre com a un treball seu, per que això dona vots.
Antonio Garcia Leal
Portaveu de la Xarxa Vendrellenca

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local