Urbanisme

A Sitges se l'han carregat els sitgetans

Xavier Massip 16-12-2018 19:26 Lectures 1190
Xavier Massip

Xavier Massip

I no pas perquè ho digui jo, sinó perquè així ho reconeixen les veus més preclares de la vila:polítics, historiadors, periodistes i sobretot els sitgetans de tota la vida, uns quants encara vius, la majoria ja morts i que ens ho deixaren per escrit. 

Sitges el van construir els de fora i l'han destruït els de dins. Molts encara somien amb un Sitges inexistent i oblidat, mort i enterrat, que ells s'han carregat com voltors carronyaires. I a sobre encara tenim que escoltar a la ràdio municipal els que surten amb titulars com que el que ells volen es que Sitges creixi encara més.

Des del franquisme fins abans d'ahir al matí, aquí s'ha destruït patrimoni arquitectònic per l'especulació dels "Nuñez y Navarro" sitgetans que es van fotre d'or, avui i abans d'ahir al matí, a cop de requalificacions que la majoria dels vilatans no comprenem, i que molts per propi interès hi passen de puntetes.  

El present i el futur de Sitges passa per emmirallar-se amb ciutats com Lloret, Salou i Hospitalet, les ciutats dormitoris de l'actualitat i d'un model de turisme que aquí sempre s'ha criticat.  Aquesta és la realitat, agradi o no als "potes negres", com els anomena un conegut vilatà .

Creieu que tot acaba amb la primera fase de Plana de Santa Bàrbara fins a Vallpineda o l'ampliació de la zona de la Granja? Aneu molt errats. La propera zona a requalificar  serà la que queda entre Llevantina i Quint Mar.  Allà on anirà la nova escola Agnès.  Allà encara queden molts terrenys per requalificar.

Un cop hem vist quasi tot arrasat, uns pocs encara lluiten pel poc que queda, i menys que quedarà, del patrimoni natural de la vila. Sitges es queda sense boscos i camps on no fa gaire encara hi havien conills,llebres, perdius i guineus ara hi ha construccions de pisos.

Sitges porta un ritme de creixement desmesurat, irresponsable, incoherent i malsà que ja estem pagant.  Fins quan ?

Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No