Peatges

La participació ciutadana ha estat exclosa en l’ anomenat “Pacte del Penedès Marítim”

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La participació ciutadana ha estat exclosa en l’ anomenat “Pacte del Penedès Marítim”, les demandes que es presentaran a la Conselleria de Territori no han estat consensuades ni treballades pels diferents actors implicats de les comarques del Garraf i el Baix Penedès tal com es va pactar al gener amb els Consells Comarcals. Les demandes territorials anunciades no aportaran cap solució a la situació de col·lapse que viu la C31 en el tram El Vendrell-Vilanova i tampoc afavoriran l’ activitat econòmica comarcal.

Davant l’ anunci de l’ anomenat “Pacte del Penedès Marítim” de la presentació al Conseller de Territori el proper 20 de febrer d’ un document que recull les propostes del territori sobre els problemes de mobilitat existents a les nostres comarques, volem fer saber a la ciutadania i a l’ opinió pública en general, que hem estat exclosos en la preparació de l’ esmentada proposta.

Entenem que tal com es va pactar amb els representants dels dos Consells Comarcals, qualsevol proposta sorgida des del territori ha de néixer  d’una taula de treball multisectorial  amb representació de tots els partits polítics, sindicats, empresaris i moviments ciutadans, un document elaborat per alcaldes no representa la visió del territori si no hi ha hagut un consens previ amb la resta d’ agents.

La proposta del “Pacte del Penedès Marítim” afectaria només  a residents i empreses del territori (gratuïtat barrera Cubelles i 60% descompte en els Túnels de Vallcarca), des de No Vull Pagar C32 entenem que només la gratuïtat universal del tram Sitges-El Vendrell solucionarà el col·lapse viari que pateix la C31, això comporta una despesa superior que es sufragaria amb el trànsit induït als Túnels de Vallcarca  per l’ efecte bypass d’ aquesta mesura en la N340 i l’ estalvi en la no construcció d’ una variant. Pel que fa als Túnels de Vallcarca entenem que les rebaixes també haurien de ser universals i durant els caps de setmana, per tal d’ alleugerir el trànsit a Les Costes del Garraf i promoure l’activitat econòmica, amb un preu màxim de 2,5 € per trajecte.

Aquestes demandes en les tarifes dels peatges haurien d’ anar acompanyades d’un replantejament per part de la Conselleria dels projectes de la Lloret-Blanes i el carril reversible a la C16 entre Cercs i Bagà, per tal de poder assumir pressupostàriament aquestes rebaixes d’ una manera temporal fins l’ arribada de la vinyeta com a sistema de gestió.

Pel que fa al tema de rodalies, en la proposta anunciada pel “Pacte del Penedès Marítim” veiem la mateixa inconcreció que al gener i celebrem que no hi hagi cap referència al carril VAO.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local