Ple municipal

L'equip de govern de Vilafranca ignora els veïns i veïnes del Molí d'en Rovira

Condemnem que aquesta aprovació es faci en contra de més de 400 al·legacions individuals i particulars de veïns i veïnes que han demanat que el pla s'aturi

Plataforma Obrim el Molí d'en Rovira 20-02-2019 15:38 Lectures 3002
L'equip de govern de Vilafranca ignora els veïns i veïnes del Molé d'en Rovira. Obrim el Molí d'en Rovira

L'equip de govern de Vilafranca ignora els veïns i veïnes del Molé d'en Rovira. Obrim el Molí d'en Rovira

Veïns i veïnes del Molí d'en Rovira rebutgem la decisió de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès d'aprovar el Pla urbanístic del Carrer Comerç.

Una aprovació que hem intentat, fins a l'últim moment, que l'equip de govern hi reflexionés des del punt de vista dels que vivim i treballem al barri.

Amb aquest objectiu ens hem reunit aquest dimarts al matí amb l'alcalde, Pere Regull, que malgrat la cordialitat, ha preferit tirar endavant amb l'aprovació del Pla, en comptes de revisar-lo amb la participació de tots els veïns i veïnes del barri, tal com li hem demanat.

Condemnem que aquesta aprovació es faci en contra de més de 400 al·legacions individuals i particulars de veïns i veïnes que han demanat que el pla s'aturi i es faci de nou, amb caràcter de Pla Integral del barri, amb la participació real i democràtica de tots els veïns i veïnes.

Denunciem que s'aprovi només tenint en compte els interessos econòmics dels grans propietaris i beneficiaris de la promoció immobiliària de gran calat. El fet que es faci pràcticament al final de la legislatura evidencia la voluntat de l'equip de govern de donar sortida a aquests interessos abans que el pla pugui quedar compromès pel resultat electoral de les eleccions municipals del mes de maig.

Denunciem que aquest pla s'ha impulsat i desenvolupat amb informació insuficient i enganyosa.

Per exemple, el nom del pla del carrer Comerç només fa pensar amb les actuacions en aquest carrer, entre elles la conservació de la façana industrial característica i no fa referència en cap moment a la construcció de més de 900 habitatges.

D'altra banda, el pla de participació de l'Ajuntament a través d'enquestes, a més de durar escassos deu dies, tampoc aportava informació sobre l'operació urbanística.

Per tot això exposat responsabilitzem l'equip de govern l'Ajuntament d'actuar de manera poc democràtica i transparent, de no representar per igual tots els ciutadans i ciutadanes i d'aprovar aquest pla urbanístic només tenint en compte el interessos particulars dels grans propietaris.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La campanya electoral del 10-N durarà només una setmana i els partits cobraran un 30% menys en subvencions

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 10 de novembre del 2019?

Esquerra Republica
Partit dels Socialistes
En Comú Podem
Junts per Catalunya
Ciutadans
Partit Popular
Vox
Altres
No votaré