Excloure no és sumar

Un pacte que neix únicament amb visió preelectoral, i en una habitació a les fosques, no es pot batejar de gran acord, i molt menys de transparent.

El passat 10 de Gener vam assistir a una reunió al Consell Comarcal del Garraf on es va parlar d’aquest pacte, i s’acordava treballar-ho amb tots els agents, socials, empresarials i polítics. Val a dir, que tampoc hi havia cap representant del Govern de Cubelles (no ens sorprèn) si no hi va el fotògraf, ells tampoc venen.

En aquest punt volem fer atenció a dos aspectes remarcables:  

1.- S’ha incomplert de facto el primer acord, el treball en equip no ha existit i per tant excloure no és sumar com han afirmat.

2.- Com pot ser que la majoria d’Alcaldes, la majoria del partit al Govern de la Generalitat, i amb diputades del territori al Parlament, no hagin fet cap proposta en aquesta legislatura en aquest sentit en qualsevol pressupost?

Ara a portes d’eleccions, tots a córrer, com si no hi haguera un demà, no fos cas que això els passi factura.

Les demandes anunciades no aportaran cap solució al col·lapse que viu la C31 en el tram El Vendrell-Vilanova, i en conseqüència l’impacte ambiental, acústic i el risc d’accidentalitat seguirà present pel trànsit que patim a la carretera que creua al nostre poble, i tampoc afavoriran l’activitat econòmica comarcal que tanta falta fa.

Hem proposat l’esmena de la gratuïtat del peatge de Cubelles, que el nostre Govern ha votat en contra, perquè entenem que només la gratuïtat universal no discriminatòria, i dels set dies de la setmana aportarà la disminució d’aquest col·lapse, induint al trànsit cap aquest tram de Sitges-El Vendrell, ajudant a atraure també al Turisme, l’oferta d’oci i la gastronòmica.

D’altra manera seguirem igual i tampoc serà cap al·licient per la implantació de noves empreses, això comporta una despesa superior, però se sufragaria amb el trànsit induït als Túnels de Vallcarca per l’efecte de bypass d’aquesta mesura en l’N-340, i en l’estalvi de la no construcció d’una variant.

Aquestes demandes en les tarifes dels peatges haurien d’anar acompanyades d’una proposta de replantejament a la Conselleria dels projectes previstos de la Lloret-Blanes i del carril reversible a la C-16 entre Cercs i Bagà, per tal de poder assumir pressupostàriament aquestes rebaixes i gratuïtat proposada, d’una manera temporal i fins a l’arribada de la vinyeta com a sistema de gestió i model, que hem defensat. Repartint la inversió prevista de manera equitativa, i no que els castigats, siguem sempre nosaltres.

Es fa difícil d’assumir que hi ha representants, que han estat capaços de treballar perquè arribin inversions de 178 milions d’euros en una via d’alta ocupació (VAO), amb la justificació de què en dates puntuals d’alguns caps de setmana a l’any, pateixen un col·lapse de 20.000 vehicles a les seves vies, i que els nostres representants aquí no hagin estat capaços de defensar-ho mai, quan aquest mateix volum de vehicles i col·lapse el patim diàriament.

Pel que fa al tema de rodalies, veiem la mateixa inconcreció de com tenen previst compensar la diferencia a l’ATM. De moment, han omès explicar públicament, si ho faran d’igual manera que han fet altres municipis on els representarà 160€ d’augment en el rebut de l’IBI.
Com pot ser que el nomenin “un gran pacte”, quan la realitat és que anem a menys en les seves pròpies reivindicacions?

Els mateixos que tallaven la carretera i demanaven la gratuïtat del peatge de Cubelles, amb aquest pacte, voten en contra d’aquesta gratuïtat, i ara reclamen una rebaixa !

Hi ha coses que no s’entenen, i aquest pacte tal com es presenta, és una d’elles.

Al Ple ens van tallar el micro, i no ens van deixar explicar el nostre sentit de vot, ho fem ara amb aquest comunicat.

A CUBELLENCS, érem ja coneixedors de què el conseller Damià Calvet no els rebria avui dimecres dia 20 tal com afirmaven vostès en el Ple, i que per tant no seria fins al proper 14 de març que ho faria.

En aquest sentit, vam creure convenient votar a favor i aprofitar aquest retard en la trobada, perquè permeti reorientar aquest pacte, amb la inclusió d’aquestes propostes.

No ens cansarem en estendre la nostra mà al treball i al diàleg, encara que el nostre Govern, ho vota en contra.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!