Moneda social

La metàfora de les comparses i la turuta

Associació ECOL3VNG 06-03-2019 8:37 Lectures 826
Les Comparses de Vilanova. Joan Maria Gibert

Les Comparses de Vilanova. Joan Maria Gibert

El Carnaval de Vilanova, i especialment les comparses, és com una metàfora que ens mostra la societat del futur... una mena de federació de "repúbliques independents i interdependents" que les uneix el bon rotllo i la festa... i entre totes fan que tothom (actors i espectadors) s'ho passin bé.

Aquest to festiu i integrador que és respira tot el dia, en el que reciclem el mal rotllo dels exèrcits i les guerres per unes colles pacífiques i alegres que enlloc de trets tiren caramels; Aquest to festiu que substitueix la Bandera per centenars de banderes multicolors; Aquest to festiu que recicla una marxa militar per una música de festa, el turuta...

Tot plegat, en una població de 66000 habitants on quasi 8500 parelles (17000 persones) protagonitzen aquesta festa, fa que la puguem considerar com una metàfora, una visualització i potser -tant de bó- una anticipació del futur.

Aquest bon rotllo que vivim saltant amb el turuta el dia de les comparses, és el bon rotllo que intentem crear i mantenir durant tot l'any intercanviant amb la "moneda social" "la turuta" i participant en projectes colaboratius teixint comunitat local.

Us convidem a conèixer-la... Podeu visitar la web turuta.cat i també us podeu informar anant a Can Pahissa, actualment "Centre per la Resiliència i la Sostenibilitat", espai on s'ubica el Departament Municipal de Medi Ambient i on hi tenim la OCL (Oficina de Canvi Local), per l'atenció, els dimarts i dijous de 11h a 13h, a tothom qui vulgui.

Vilanovines i vilanovins, la turuta es vostre!!!  

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans