Política

Junts per Catalunya programa actes públics i jornades de debat estratègic

Junts X Catalunya 15-03-2019 10:37 Lectures 548
Conferència de Ramir de Porrata al Foment Vilanoví. Eix

Conferència de Ramir de Porrata al Foment Vilanoví. Eix

La conferència “Cap a on anem” ha reunit un centenar de persones a la seu del Foment vilanoví convocats per JuntsXCat de Vilanova i la Geltrú.  L’acte ha estat introduït per l’alcaldessa Neus Lloveras, i moderat per Blanca Albà, cap de llista per Vilanova i la Geltrú a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig.

Ramir de Porrata-Dòria és Doctor Enginyer de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de  Catalunya  i  diplomat  en  Ciències  Empresarials  per  la  Universitat  de  Barcelona,  va  ser vicepresident  del  Cercle  Català  de  Negocis,  i  autor  d’estudis  com Els  Països  Petits  són Econòmicament Viables, On van els impostos dels catalans o Les raons econòmiques per l'Estat  Propi, entre  d’altres,  a  més  de  formar  part de  la  candidatura  del  president  Carles Puigdemont al Parlament de Catalunya per JuntsXCatalunya, després de l’aplicació del 155.

La seva conferència al Foment Vilanoví ha estat dividida en dues parts, la primera per descriure “On som” i la segona “Com ho farem”, referint-se al conflicte català i el camí cap a la República catalana independent.  Ramir  de  Porrata  ha  comentat  que  Europa  té  quatre  situacions conflictives actualment:  el  Brexit,  la  immigració,  la situació  antidemocràtica  a  països  com Polònia o Hongria, i el conflicte català. Ha fet referència que després de l’1 d’octubre de 2017 van haver més de 20 propostes de mediació a Europa i Amèrica per trobar vies de diàleg entre Catalunya i l’Estat espanyol, que van ser obviades pel govern Rajoy.

En  la  seva  argumentació,  Ramir  de  Porrata  ha  defensat  que  els  estats  europeus,  amb Alemanya al capdavant, volen estabilitat en el sí d’Europa, i un dels seus objectius és resoldre el conflicte català, però que a Espanya qualsevol moviment en aquest sentit ha estat barrat per poders fàctics a  les  ordres  de  la  monarquia. De  Porrata  ha  insistit  que  és  important “eixamplar la base per avançar”, però també advoca per “avançar per eixamplar la base”. Ha posat en evidència el canvi de mentalitat que ha representat en les darreres setmanes el fet que els partits sobiranistes hagin tombat els pressupostos de l’Estat, a més de reivindicar el triomf  dels  resultats  dels  comicis  del  21 de  desembre  de  2017.    La  premsa  internacional subratlla  que  el  conflicte  català  ha  fet  caure  dos  governs  espanyols  (Rajoy  i  Sánchez)  i  va provocar que durant un any no hi hagués govern a l’Estat espanyol. Ara també representa un
cop d’efecte sense precedents per les seves conseqüències a Europa el fet el president Carles Puigdemont sigui el cap de llista per JuntsXCatalunya a les eleccions europees i el coratge que els presos polítics estan demostrant al judici al Tribunal Suprem.

Ramir de Porrata ha traçat diferents escenaris en l’actualitat política a Catalunya: la possibilitat que la pressió dels poders de l’Estat i els mitjans que generen l’opinió pública es tradueixi en un replegament, o bé, mantenir la confrontació democràtica perquè imposi un referèndum  “pactat”,  i  per  últim  la  via  unilateral  de  declaració  d’independència.  Hi  ha referents molt recents de la intervenció d’Alemanya a Grècia, Itàlia i també a Espanya, per canviar la Constitució. Per arribar a aquests escenaris cal, en paraules de Ramir de Porrata, fomentar la inestabilitat judicial per demostrar la prevaricació d’aquest estament, provocar la inestabilitat  política, que  es  tradueix  en  anar  a  votar  massivament a  totes  les  conteses electorals per assolir més del 50% de recolzament per els partits que defensen el Referendum d’Autodeterminació, i aconseguir fer ingovernable l’Estat tenint representació als seus òrgans legislatius  i  de  poder.  També  ha  parlat  d’incomodar  l’Estat  espanyol  davant  d’Europa, provocant  situacions  com  la  produïda  recentment  amb  l’anul·lació  de la  conferència  que havíem d’oferir Puigdemont i Torra al Parlament europeu que va ser finalment prohibida.  Per acabar, De Porrata va resumir la seva ponència afirmant que el conflicte català té tres vies per resoldre’s: la inestabilitat judicial, la inestabilitat política i la inestabilitat econòmica de l’Estat espanyol.

JORNADES DE DEBAT ESTRATÈGIC ELS DIES 15, 22 I 30 DE MARÇ, I CONFERÈNCIA DE L’EXPRESIDENT DE LA GENERALITAT, ARTUR  MAS EL 28 DE MARÇ PER  DEBATRE SOBRE L’ACTUALITAT POLÍTICA A CATALUNYA, NOVES CITES DE JUNTS X CATALUNYA A VILANOVA I LA GELTRÚ.

AGENDA:

•  15  DE  MARÇ:  JORNADES  DE  DEBAT  ESTRATÈGIC.    PROMOCIÓ  ECONÒMICA  I  JUSTÍCIA SOCIAL A LA UPC

•  22 DE MARÇ: JORNADES DE DEBAT ESTRATÈGIC.  VIA PÚYBLICA I CIVISME I HABITATGE A LA UPC

•  28 DE MARÇ: SENTÈNCIA 9N I ACTUALITAT POLÍTICA AMB L’EXPRESIDENT, ARTUR MAS AL FOMENT VILANOVÍ

•  30  DE  MAR:  RETORN  JORNADES  DE  DEBAT  ESTRATÈGIC.    PRIMERS  APUNTS  DEL PROGRAMA ELECTORAL AL CENTRE CÍVIC DE LA GELTRÚ

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans