Eleccions municipals

El cicle electoral exigeix la mobilització activa de les persones treballadores

Apostem per la conformació de governs a les nostres ciutats, pobles i viles que posin al centre les persones i les seves necessitats

Josep Mª Romero Velarde 08-04-2019 17:25 Lectures 1933
Josep Mª Romero Velarde, en un acte de CCOO. CCOO

Josep Mª Romero Velarde, en un acte de CCOO. CCOO

No descobreixo res si afirmo que estem davant un cicle electoral trascendental. CCOO considerem que aquest cicle electoral no és un qualsevol. El nostre missatge és inequívoc i contundent, apostem per una crida activa a la mobilització. Apostem per la conformació de governs a les nostres ciutats, pobles i viles que posin al centre les persones i les seves necessitats. Volem estiguin travessats pels valors del progrés, amb una visió i un relat que incorpori una agenda social transformadora que millori el benestar de la ciutadania i alhora confronti la creixent desigualtat, pobresa i la precarietat laboral i vital que afecta a milers de persones.

De la mateixa manera que sempre hem lliutat per reforçar la nostra independència, de qualevol poder polític, econòmic o mediàtic mai hem estat impassibles i neutrals davant la situació política i el context social que ens toca viure. Com deia el clàssic: “la indiferència és el pes mort de la Història. Ara toca fer efectiva aquesta autonomia, no per contribuir a polaritzar l’escenari polític, si no per motivar i activar el vot de les persones treballadores, refermant el compromís amb els valors democràtics, que estan en risc i defensar la igualtat, la cohesió social, la convivència, els drets i les llibertats. El deplorable nivell del debat polític, la fragmentació sistemàtica i els alts nivells d’abstenció de l’electorat progressista ha de fer reflexionar a les forces que aspiren a representar-lo, sobre l’actual desencantament i la distància entre el discurs i la seva pràctica.

Assistim a la irrupció d’un greu fenòmen polític, reaccionari i autoritari, no exclusivament europeu. Una corrent política profundament retrògrada, que suposa una gran amença a la cohesió social i cívica, amb posicions anti-il·lustrades, obertament misògines, racistes, xenòfobes i antisocials, combinades amb una proposta ultralliberal des del punt de vista econòmic. És un perill pel propi concepte de la ciutania i de la democracia que contamina el conjunt de plantejaments polítics de les dretes lliberals i conservadores.

Les prioritats pel sindicalisme confederal i de classe, son: igualtat i justícia social; igualtat plena entre homes i dones; ocupació de qualitat, salaris, pensions dignes i protecció social; una funció pública al servei de la ciutadania; sanitat, educació i atenció a la dependència universals; creixement sostenible i una redistribució justa i equitativa de la riquesa.

En un context on hi han tantes coses en joc, fonamentals pel futur immediat i per la construcció d’una Europa social, més justa i solidària, ens comprometem a desenvolupar iniciatives i accions als centres de treball que animin a la participació electoral, amb el convenciment que la majoria social desitjem i aspirem a una democràcia plena i a la justicia social.

 


Josep Mª Romero Velarde

Secretari General CCOO
Baix Llobregat Alt Penedès Anoia Garra
f

Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres