Comissió de Garantia

La Generalitat obliga l'Ajuntament de Cubelles a informar els veïns de Santa Maria per la destrucció del parc viari infantil

L’Associació ha rebut així una part de la informació que reclamava a l’Ajuntament des del gener de l’any 2018 i en reiterades instàncies posteriors presentades també al llarg del 2019

AV Santa Maria de Cubelles 29-05-2019 20:49 Lectures 2544

La Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública de la Generalitat de Catalunya (GAIP) ha forçat l’Ajuntament de Cubelles a atendre la reclamació de l’Associació de Veïns de Santa Maria contra la destrucció unilateral del Parc Viari del barri realitzat d’esquenes al veïnat per l’actual Govern el mes de març passat.

L’Associació ha rebut així una part de la informació que reclamava a l’Ajuntament des del gener de l’any 2018 i en reiterades instàncies posteriors presentades també al llarg del 2019.

La resolució de la GAIP número 249/2019 de 3 de maig li recorda al Govern de Cubelles que “Les persones tenen el dret d’accedir a la informació pública, a què fa referència l’article 2.b, a títol individual o en nom i representació de qualsevol persona jurídica legalment constituïda”.

El més important per l’Associació de Veïns de Santa Maria de Cubelles, que ha aconseguit accés a parc l’expedient sobre el procés Participatiu 2017 en que s’empara l’Ajuntament per a destruir el parc viari infantil acordat amb el veïnat i en perfecte funcionament, és que la GAIP dona un nou termini de quinze dies a al Govern per lliurar una altra “informació addicional” que s’estaria preparant.

L’Associació de Veïns està analitzant la documentació parcial rebuda i davant les presumptes irregularitats que es puguin detectar roman a l’espera d’aquest nou termini -que culminaria cap al 20 de maig segons la data de la resolució i i firma del requeriment de la GAIP.

Davant d’aquest retard, la GAIP ha requerit a “l’Ajuntament de Cubelles que lliuri la informació addicional a què s’ha compromès facilitar” “tot informant-ne a la GAIP”.

El veïnat denuncia també públicament que l’Ajuntament allarga i entreté el lliurament de l’expedient sol·licitat a fi efecte de seguir burlant els acords presos amb l’Associació de Veïns de Santa Maria.

L’Associació de Veïns demana l’aturada de les obres de destrucció del Parc Viari infantil perquè davant les irregularitats no aclarides del procés Participatiu s’han vulnerat les pròpies normes del procés, els terminis i els acords presos pel propi Ajuntament de Cubelles que no ha acreditat cap expedient legal sobre aquestes obres i la seva informació al veïnat.

L’Associació de Veïns ha adreçat també la seva denúncia per aquest procés irregular al Síndic de Greuges de Catalunya per de denunciar els abusos i les anomalies del procés participatiu en una demanda admesa a tràmit vistos els antecedents de l’Ajuntament de Cubelles en aquest tema.

L’Associació de Veïns ha sol·licitat també l’expedient del qual disposi la Diputació de Barcelona i l’empresa Ceres S.L qui segons l’Ajuntament són els responsables del procés denunciat des del 2018 i també durant aquest 2019.

◼ L’Associació de Veïns posa a disposició de totes les persones interessades el seu correu electrònic veinsdesantamaria@gmail.com per informar sobre aquest procés i del treball realitzat davant els responsables municipals.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No