Política municipal

Un govern d’esquenes al poble del Vendrell

Ajuntament del Vendrell. Eix

Ajuntament del Vendrell. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Al fil del primer ple de la nova legislatura, m’agradaria escriure aquest article, on posar de manifest la meva inquietud, per al cami que esta prenent el nou govern, amb aspectes principals del funcionament municipal a traves d’aquest proposta aprovada per al nou govern, de poder fer despesa en contractes, obres o cessió sense passar-lo per al ple.

Pel que fa a la proposta aprovada al ple municipal per cedir les competències que fins ara tenia el ple, a la junta de govern, en matèria de contractació i patrimoni, cal destacar que aquest es un pas enrere, per la ciutadania de Vendrell, per que ara podran fer contractes de qualsevol quantitat, comprar bens o cedir-los sense passar-lo per al Ple municipal, i en un municipi on encara patim els efectes draconians del pla d’ajuts del 2012 que encara esta vigent, i que ens va imposar el govern central per que el PSC i el PDCAT van arruïnar el municipi, no es possible entendre que es faci això deixant fora del debat públic al ple,  decisions econòmiques transcendentals, per posar-les en mans de les junta de govern dirigida de forma majoritària per als mateixos que la van arruïnar.      

No obstant el cinisme del nou govern local, te el seu màxim exponent, quan han determinat que quan les qüestions siguin d’interès general, les juntes de govern es faran publiques. Això tan sols servirà per veure  l’escenificació de com el govern fa el que vol, donat que al cap i a la fi, siguin publiques o privades no es podrà fer res, aquesta transparència es una estafa premeditada,  per que els regidors i regidores de govern porten el guio del que diran i els grups de l’oposició i el poble de Vendrell, tan sols assistirà com a convidat de pedra, aquesta es la realitat.

En la meva opinió, aquesta proposta, aprovada per una majoria qualificada al ple, demostra el tarannà del govern local dels socialistes de Vendrell, amb una típica acció de vella política,   que sempre han volgut governar a porta tancada per no donar explicacions, con van fer amb el deute de l’ajuntament del que mai ha explicat res. Als seus socis de govern,  Ciutadans i la AVP els diré,  estan fent un flac favor al poble amb el recolzament d’aquesta proposta,  per que vull deixar pales, que mai defugir del debat públic i obert o  l’aportació d’idees dels grups del ple, ha servit per millorar res, per lo tant fer aquesta maniobra treien atribucions al ple, entenc que es  completament dolent per la ciutadania de Vendrell.     

Ja per acabar, us diré, que aquesta legislatura que comença es perfila complicada, vista la forma de treballar del nou govern, que pretén fer les coses a porta tancada, per que d’aquesta manera es governa mes còmodament, però que fent aquesta maniobra, fa un flac favor a la democràcia, a la transparència i a la participació de la ciutadania del Vendrell.

Antonio Garcia Leal
Secretario de la AVV Tancat III

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local