El Síndic de greuges tramita la denúncia de Santa Maria contra la destrucció del parc viari infantil

AVeïns Santa Maria de Cubelles 13-07-2019 13:44 Lectures 911

El Síndic de Greuges de Catalunya ha acceptat tramitar la reclamació de l’Associació de Veïns de Santa Maria contra la destrucció unilateral de la pista viària infantil per part de l’Ajuntament de Cubelles.

Després d’una primera entrega de documentació al Síndic el passat mes de març,  on s’acredita  que  l’Ajuntament  ha  fet  cas  omís  a  les  demandes  dels  veïns  de  Santa  Maria, representants  de l’Associació s’han reunit amb la institució del Síndic el passat dia 5 de juny a Cubelles.

Els veïns segueixen reclamant l’expedient del Procés Participatiu de 2017 que l’Ajuntament no ha lliurat de manera completa i l’expedient de les obres de destrucció de la pista viària que ha deixat sense l’únic espai d’esbarjo pels més petits de la zona.

El Síndic de Greuges ha recollit la denúncia del veïnat contra l’Ajuntament e Cubelles i l’empresa Ceres SL per no atendre els principals criteris del procés de participació.

L’Ajuntament de Cubelles, que responsabilitza l’empresa Ceres SL del mecanisme tècnic del procés participatiu, s’ha saltat les bases en diversos punts:

-  No respectant els Drets fonamentals del veïnat

-  No atenent les necessitats concretes expressades des del 2009

-  No respectant l’espai educatiu viari infantil a disposició dels més petits

-  No respectant els principis d’informació i transparència

-  No atenent els problemes de desordres públics generats

-  No atenent els acords dels veïnat i del propi Ajuntament per preservar l’espai

-  No  lliurant  l’expedient  de  les  obres  de  destrucció  de  l’espai  viari  i  no  lliurant  la documentació oficial de l’expedient del procés participatiu

El veïnat de Sant Maria ha trasllat al Síndic formalment:

-  El  despreci  per  part  de  l’Ajuntament  de  Cubelles  i  de  l’empresa  Ceres  SL  de  les pròpies resolucions municipals  -inclosos els propis acords Plenaris-  que alteren la proposta de “Recuperar” una pista poliesportiva conflictiva al barri  ja que no s’han tingut en compte els problemes  i  aldarulls  denunciats pel veïnat al llarg d’aquest anys i recollits tan per la Policia Local com per reclamacions anteriors per part de l’Associació de Veïns de Santa Maria davant el propi Ajuntament i també el Síndic de Greuges ja des dels anys 2011 i 2012.

L’acceptació  del  Síndic  s’afegeix  a  l’acció  de  la  Comissió  de  Garantia  d’Accés  a  la Informació Pública de la Generalitat de Catalunya obligant l’Ajuntament de Cubelles  a lliurar  la informació  que  reclamaven  els  veïns  des  del  gener  de  l’any  2018  i  en  reiterades  instàncies posteriors presentades també al llarg del 2019.

- L’Associació  de  Veïns posa a disposició de totes les persones interessades el seu correu electrònic veinsdesantamaria@gmail.com per informar sobre aquest procés i del treball realitzat davant els responsables municipals. 

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No