Política comarcal

El nou Consell Comarcal governat per PSC i JxCat s’apuja el sou de forma opaca

CUP-Amunt 08-08-2019 15:05 Lectures 1413
Masia Cabanyes, seu del Consell Comarcal del Garraf. Eix

Masia Cabanyes, seu del Consell Comarcal del Garraf. Eix

Des del grup comarcal de CUP-Amunt, format per regidores de Capgirem Vilanova i la Geltrú- CUP, Guanyem Sitges i CUP Cubelles, volem manifestar que estem en total desacord amb la pujada de les retribucions per assistència que cobraran els i les conselleres comarcals, en especial les del govern, amb el suport implícit i descarat del grup de Ciutadans.

Aquesta pujada de les assignacions es fa sense establir un topall de retribució màxim anual i no deixa de ser una manera de que els consellers del govern, format per PSC i JxCat, s’assignin uns sous encoberts. Amb aquesta fórmula no han de renunciar als sous que reben de les altres administracions on tenen establertes dedicacions i que serien incompatibles amb dedicacions al Consell Comarcal.

A més de l’increment en les assignacions per assistència, el nou govern del Consell Comarcal ha creat un òrgan de govern anomenat Comissió Executiva que tindrà les funcions de seguiment i coordinació de les actuacions i projectes comarcals (descripció literal segons la poca informació que se'ns ha fet arribar), i que estarà formada per membres del govern, amb reunions quinzenals i una retribució per sessió de 200€ per conseller. No s'han volgut donar més explicacions sobre aquesta nova comissió ni les funcions pràctiques que tindrà.

Per part de diferents grups s'ha demanat poder tenir accés a les actes de les reunions d'aquesta nova comissió i tot i que no s'han negat a lliurar-les a la resta de grups tampoc han assegurat que la traslladarien.

Així doncs i per tot plegat, fent números pel cap baix els consellers comarcals del govern s'emportaran uns sous d'uns 12.900€ anuals en concepte de retribucions per assistències addicionals a les dedicacions que ja tenen assignades a altres administracions (ajuntaments, Diputació), d'una administració que només rep ingressos de convenis amb els diferents ajuntaments, i seran aquests els que s'hauran de fer càrrec d'aquest increment desmesurat i molt allunyat de la realitat quotidiana dels nostres ciutadans i ciutadanes.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres