Cultura

El malentès vilanoví: la programació cultural, com a exemple

J. Carles Duran 27-11-2019 20:28 Lectures 658

1.- El debat (recurrent) sobre el paper de la cultura a la nostra ciutat, reviu gràcies a la coincidència de tres fets: l'edició de la revista lajuanita, una iniciativa privada a recolzar; l'article d'en Francesc Surroca (De les tardors, els freds i les primaveres, a l'Eix Diari); i, la celebració de la tercera Convenció Catalana de Ciència Ficció i Fantasia, a l'auditori Eduard Toldrà. Felicitem-nos-en. Les línies que segueixen cal entendre-les com a una contribució al respecte.    

2.- Girona (100.266 habitants el 2018, capital de província, situada a uns cent quilòmetres de Barcelona, nus de comunicacions, ciutat universitària, Diari de Girona, catedral gòtica i patrimoni considerable, museus, cinemes, teatres) i Manresa (76.250 habitants l'any 2018, a uns seixanta-cinc quilòmetres de Barcelona, nus de comunicacions, Regió 7, ciutat medieval amb catedral gòtica, esglésies d'estil barroc i edificacions modernistes, també ciutat universitària), són dues ciutats (no les úniques) que podríem prendre com a referència.

3.- A Girona, hi ha la sala La Mirona (de propietat privada); a Manresa, el teatre el Kursaal (de titularitat pública). Els concerts previstos pels dos propers caps de setmana a la sala gironina, són: Manel (29.11), Lola Índigo (30.11), Banda Bassotti (06.12), i Neville Staple Band (07.12). Fins dissabte set de desembre, a la programació del teatre manresà, hi destaquen: Assaig T4 (teatre, 28.11), Troia (música, 29.11), Arlet (música, 30.11), Cinco horas con Mario (teatre, 30.11), Sembla que vingui (teatre, 05.12), Wom's collective (música, 05.12), i Lapònia (teatre, 07.12)

4.- Vilanova i la Geltrú (66.274 habitants el 2018). Programacions previstes per aquestes mateixes dates a l'Auditori Eduard Toldrà i al Teatre Principal (ambdós, de titularitat pública): Marc Parrot (música, a l'Auditori, dies 29 i 30.11), Taller de circ David Cruspinera (Teatre Principal, 30.11), Contes 1.0 (Teatre Principal, 01.12), i Parlem de música: Eroica (Auditori, 05.12)  

5.- Situar-se davant del mirall és un exercici recomanable; encara que dolgui, és una bona manera de reconèixer-nos.       

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No