Cultura

El malentès vilanoví: la programació cultural, com a exemple

J. Carles Duran 27-11-2019 20:28 Lectures 341

1.- El debat (recurrent) sobre el paper de la cultura a la nostra ciutat, reviu gràcies a la coincidència de tres fets: l'edició de la revista lajuanita, una iniciativa privada a recolzar; l'article d'en Francesc Surroca (De les tardors, els freds i les primaveres, a l'Eix Diari); i, la celebració de la tercera Convenció Catalana de Ciència Ficció i Fantasia, a l'auditori Eduard Toldrà. Felicitem-nos-en. Les línies que segueixen cal entendre-les com a una contribució al respecte.    

2.- Girona (100.266 habitants el 2018, capital de província, situada a uns cent quilòmetres de Barcelona, nus de comunicacions, ciutat universitària, Diari de Girona, catedral gòtica i patrimoni considerable, museus, cinemes, teatres) i Manresa (76.250 habitants l'any 2018, a uns seixanta-cinc quilòmetres de Barcelona, nus de comunicacions, Regió 7, ciutat medieval amb catedral gòtica, esglésies d'estil barroc i edificacions modernistes, també ciutat universitària), són dues ciutats (no les úniques) que podríem prendre com a referència.

3.- A Girona, hi ha la sala La Mirona (de propietat privada); a Manresa, el teatre el Kursaal (de titularitat pública). Els concerts previstos pels dos propers caps de setmana a la sala gironina, són: Manel (29.11), Lola Índigo (30.11), Banda Bassotti (06.12), i Neville Staple Band (07.12). Fins dissabte set de desembre, a la programació del teatre manresà, hi destaquen: Assaig T4 (teatre, 28.11), Troia (música, 29.11), Arlet (música, 30.11), Cinco horas con Mario (teatre, 30.11), Sembla que vingui (teatre, 05.12), Wom's collective (música, 05.12), i Lapònia (teatre, 07.12)

4.- Vilanova i la Geltrú (66.274 habitants el 2018). Programacions previstes per aquestes mateixes dates a l'Auditori Eduard Toldrà i al Teatre Principal (ambdós, de titularitat pública): Marc Parrot (música, a l'Auditori, dies 29 i 30.11), Taller de circ David Cruspinera (Teatre Principal, 30.11), Contes 1.0 (Teatre Principal, 01.12), i Parlem de música: Eroica (Auditori, 05.12)  

5.- Situar-se davant del mirall és un exercici recomanable; encara que dolgui, és una bona manera de reconèixer-nos.       

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres