Infraestructures

Reflexions sobre l’afer de l’aparcament de l’hospital comarcal

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Al Vendrell ja es un clàssic que les infraestructures sanitàries siguin utilitzades pels socialistes i els antics convergents per fer campanya electoral i aconseguir vots. La millor prova que tenim ara per ara és,  a les campanyes de  2011 i 2015 amb el CAP del Botafoc, el van fer servir, tot i que al final, al 2016 la societat civil a traves de la Xarxa Vendrellenca i el grup de Podem Vendrell, van posar fil a l’agulla i van aconseguir que les obres es tiressin en davant. L’aparcament de l’hospital comarcal i seva  manca d’espai, es la següent fita on ens trobem  promeses. Va ser als mesos d’Abril i Març de 2019 a les portes d’una campanya electoral, que ex va fer l’anunci  de que es faria una ampliació per guanyar 140 places gratuïtes a  l’ aparcament. Ara aquesta promesa   s’ha dissolt en el mateix paper al qual va ser impresa, amb un anunci de la Xarxa Hospitalària Santa Tecla que diu, que no te terrenys de la seva propietat a la zona per fer-la. Amb aquest preàmbul vull començar les meves reflexions sobre aquesta mentida orquestrada pels Socialistes i Junts Pel Vendrell, amb el vist i plau de la  Xarxa Hospitalària Santa Tecla que mai va dir el que ara diu.

El primer que vull dir per entrar en matèria, es que no es pot entendre el que diu la Xarxa Hospitalària Santa Tecla sobre els terrenys.  Haurien d’explicar a la gent molt bé, aquesta excusa que fan servir dient,  que no tenen terrenys de la seva propietat a la zona. Al mes d’abril en tenien?. Els terrenys municipals que te l’ajuntament de Vendrell,  i que cedia a l’abril de 2019,  per fer les obres. Ja no els cedeix?. Va ser tot una mentida orquestrada per que obtinguessin vots el PSC i Junts pel Vendrell?. Hens podem explicar per que van permetre aquest paràgraf de la nota de premsa que hi ha penjada a la web  l’ajuntament de Vendrell de data  l’abril de 2019 que diu.

En aquesta línia, en una reunió mantinguda entre l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, i el regidor de Salut, Ferran Trillas, amb el director general de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, Joan Maria Adserà, es va arribar al compromís de tirar endavant aquests dos projectes a càrrec del gestor sanitari”

Si no tenien clar que es poguessin tirar en davant les obres de l’aparcament de l’hospital?. Crec que hi ha masses preguntes sense resposta que haurien de contestar senyor de Xarxa Hospitalària  Santa Tecla i per aquest motiu i en  qualsevol cas, el que si que demanaria encara que sigui inútil, es que no es prestin a dir cosses que no van acomplir.

Als grups del PSC i Junts pel Vendrell, m’agradaria dir-los que deixin de fer servir les necessitats de la gent en matèria sanitària,  per aconseguir al cadira,  i que compleixin amb el que van dir que farien. Treballin, pensin o facin alguna cossa per que s’ampliïn l’aparcament de l’hospital comarcal, i sobre tot, tinguin la decència de demanar  disculpes a la ciutadania de Vendrell,  per que els recordo que el comunicat del seu Govern conjunt a l’abril de 2019 era molt clar i deia. “Amb aquest comunicat es volen desmentir les informacions sorgides que restaven veracitat a la notícia difosa recentment per l’Ajuntament del Vendrell” això forma part d’un comunicat que es va penjar a la web municipal on la promesa era,  l’ampliació de l’aparcament de l’hospital comarcal, la veracitat s’ha difós de la mateixa manera que va arribar amb un altre comunicat de la Xarxa Hospitalària Santa Tecla que diu que no pot fer res de res i per lo tant ha convertit aquest comunicat seu en una mentida indignant per que ha desaparegut l’acord al qual van arribar. 

Sobre la situació actual, en que es cert, es que tenim un hospital comarcal que te un aparcament petit, per la quantitat d’usuaris que el fa servir,  i aquesta és una realitat que tothom sabia des de quasi el moment que el van inaugurar,  i ara fins ara non hem trobat una solució definitiva. Es per aquest motiu que davant d’aquest fet, hem d’actuar amb fermesa i decisió a l’hora de trobar solucions al problema de l’hospital comarcal, per els polítics de sempre no  facin servir aquesta mancança  a la campanya electoral.  Per lo tant des de la Xarxa Vendrellenca  treballarem per trobar solucions efectives al 2020 amb propostes concretes que donin cobertura a tota la ciutadania del Baix Penedès, que evidentment hauran de tirar en davant els governants locals.  Per finalitzar, dirigir-me a la ciutadania per dir-li que no oblidi que ens han tornat a enganyar amb promeses electorals que sabien que no podien complir, aquesta es una proposta de moltes que ha sigut un frau,  a tenor del literal de les declaracions que s’han fet. Esperem que la protesta publica serveixi,  per que com a mínim s’ho pensin abans de tornar a fer promeses que no poden complir.

Antonio Garcia Leal
Secretari de l’AVV Tancat III   

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local