Política municipal

La CUP denuncia que la deixadesa de l’alcalde ha fet perdre el viver de celleristes

CUP Sant Sadurní 17-12-2019 17:43 Lectures 666
Imatge de la roda de premsa de la CUP de Sant Sadurní. Eix

Imatge de la roda de premsa de la CUP de Sant Sadurní. Eix

El govern de Sant Sadurní d’Anoia ha perdut l’oportunitat de que el viver de celleristes sigui una realitat al municipi. Aquest és el fet que denuncia la CUP Sant Sadurní davant de la sol·licitud que el Consell Comarcal de l’Alt Penedès va fer durant el ple d’octubre per fer realitat el projecte a Vilafranca del Penedès. Els cupaires lamenten que una iniciativa que hagués servit per a dinamitzar l’economia i el sector vitivinícola a la vila, s’hagi perdut per la inoperància de l’anterior equip de govern i especialment l’alcalde, Josep Maria Ribas.

L’estudi sobre la viabilitat a Sant Sadurní deixa la porta oberta

L’alarma salta durant el passat mes d’octubre al Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Va ser llavors quan el ple va aprovar per unanimitat sol·licitat una subvenció FEDER i PECT per crear un viver de celleristes a Vilafranca del Penedès. Davant d’aquest fet, l’alcalde de Sant Sadurní va anunciar que Sant Sadurní no podia fer front a aquest projecte per la gran inversió que suposava. “L’informe realitzat sobre la viabilitat del viver de celleristes a l’escola de viticultura d’Espiells no diu que no sigui possible. Parla de que cal una forta inversió però no contempla en els càlculs subvencions com els plans FEDER que s’han sol·licitat per Vilafranca”, ha explicat la portaveu dels cupaires, Arantxa Fernández.

Fernández també ha remarcat que el viver era una bona oportunitat per a dinamitzar el sector vitivinícola a la vila, especialment entre els joves: “Estem vivint moments difícils, plataformes com la dels Joves Viticultors del Penedès reclamen poder viure dignament de la terra. Tirar endavant projectes com aquests és com realment es recolza al sector”. Els cupaires lamenten que el govern no ha fet cap moviment per a posar-se a treballar i ser un actor dinamitzador del sector vitivinícola al municipi.

El regidor cupaire, Jordi Pujol Lizana, parla amb preocupació de com s’ha deixat perdre aquest projecte: “És lamentable que un projecte que va iniciar-se a Sant Sadurní, ara sigui una realitat a Vilafranca per la deixadesa i la manca de projecte de l’alcalde”. La CUP s’ha mostrat sempre oberta a que el viver fos una realitat a Sant Sadurní, ja fos a l’escola d’Espiells o a un altre indret del municipi on existissin més possibilitats, com ha explicat Pujol Lizana: “el govern no ha explorar cap alternativa perquè el projecte tirés endavant a Sant Sadurní”.

Un projecte que s’inicia el 2015

Uns mesos abans de les eleccions municipals 2015, la CUP Sant Sadurní va començar a treballar aquesta proposta, visitant l’Escola de Viticultura Mercè Rosell Domènech d’Espiells. Els cupaires van fer d’aquest projecte, una de les seves banderes durant la campanya electoral del 2015. Els partits que van acabar formant govern, PdCat i ERC, també s’hi van sumar. Un cop passades les eleccions, la CUP va demanar a l’equip de govern la posada en marxa del projecte. Durant els dos primers anys, amb Maria Rosell com alcaldessa, es va visitar un projecte similar a la Conca de Barberà i es va realitzar un estudi sobre la viabilitat de fer realitat el viver a l’escola de viticultura.

Quan l’actual alcalde, Josep Maria Ribas, pren el relleu a Rosell, el projecte queda aturat fins arribar a inicis del 2019. Amb el canvi de presidència de la DO Penedès, Joan Huguet anuncia que un dels seus objectius és crear un viver de celleristes. Mesos més tard la DO Penedès, juntament amb l’Ajuntament de Vilafranca, l’INCAVI i altres membres institucionals, visiten el viver de la Conca. Durant aquest període, la CUP demana quins són els moviments del govern sadurninenc respecte al projecte, sense trobar una resposta convincent.

Cap a la Unitat Popular

CUP

CUP

Una porta oberta més per a la construcció d'una vila crítica, justa i igualitària

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No