Incivisme

El civisme, una assignatura pendent

Xarxa Vendrellenca 10-01-2020 14:19 Lectures 1205
Brutícia al costat de la font històrica del carrer Carnisseria. Eix

Brutícia al costat de la font històrica del carrer Carnisseria. Eix

La manca de civisme de molta gent de la nostra vila, sumat a la total i absoluta manca d’acció de l’ajuntament de Vendrell, ha posat de manifest que això de l’incivisme és un greu problema que cada vegada més s’estén per tota la nostra vila. És impossible no trobar un lloc lliure d’abocaments; la ciutat està bruta, descuidada, amb pintades a tot arreu, amb elements del mobiliari urbà trencats, males herbes al carrer i on  els propietaris dels solars s’aprofiten de que l’ajuntament no actua d’ofici amb la normativa de solars i molts els tenen abandonats plens de brutícia. Tot sumat ens porta a començar l’any de la Capitalitat de la Cultura Catalana amb una ciutat plena de merda i això és intolerable.

Si algú de vosaltres es dona una volta pels camins de muntanya del Vendrell, trobarà que a més de la natura autòctona hi ha un munt d’abocaments tirats per la muntanya sense que ningú faci res. Per posar un exemple si segueixes el torrent del Cullerer i passes pel pont sota l’autopista al sortir trobaràs una nevera que porta més d’un mes allà tirada i que l’incivisme segueix desintegrant dia a dia. La Xarxa Vendrellenca ho ha  denunciat al twitter diverses vegades i no fan res de res, suposo que pensa l’ajuntament que és biodegradable i que un bon dia es desintegrarà. El mateix passa amb un dipòsit d’uralita deixat per un personatge als contenidors de la urbanització Torreblanca, suposo que pensen que anirà ell tot sol a la deixalleria de Bellvei per que aquest és un residu perillós.

Quan arribes al centre de la vila la cossa no millora, sempre s’havia dit que els governs locals havien cuidat el centre de la vila, es a dir, de la muralla cap a dins i que poc s’havia preocupat del demes. No obstant quan va sortir aquest nou govern “d’esperit jove i amb ànims de canviar les coses” així es venia, a traves d’aquest Vendrell optimista durant la campanya, tots ens deien que hi hauríem canvis substancials. Però la veritat és massa tossuda i la realitat imperant massa nítida per veure com el poble no tan sols no ha millorat, sinó que ara per ara ha empitjorat. Per posar un altre exemple de degradació al costat de la font històrica del carrer Carnisseria construïda a l’any 1830 i que te una placa commemorativa, al 20 desembre algun incívic, deixa unes cisternes i un bidet mig trencat, el denunciem a twitter, el 27 el bidet i la cisterna segueixen allà, però han trencat a trossos el bidet, quan al final s’ha aconsegueix que es retiri, el dia 8 de gener al mateix lloc hi apareix un tassa de vàter. És normal que això estigui aquí durant part del  nadal, davant la terrassa d’un bar, al costat d’un element patrimonial de l’historia de la nostra vila tot aquest temps senyor Alcalde?. 

Altra lluita que hem obert amb aquesta deixadesa, és evident que es pot veure als terrenys del parc del Botafoc, l’ajuntament de Vendrell s’ha oblidat del procés participatiu que va fer la gent per convertir aquells terrenys en un parc, amb les idees d’unes mil persones de la nostra vila. El que ens trobem és que segueix sent un gran aparcament de terra i un gran abocador de brosses. Nosaltres des de la Xarxa Vendrellenca venim denunciant aquesta situació amb vídeos i fins i tot hem presentat una instancia en data 19 de Novembre de 2019, no tan sols no han fet res, sinó que a més, hi ha més brossa a la zona. Tot plegat inacceptable per que hi ha una manca absoluta de control sobre tots aquest abocaments il·legals al cor de la nostra ciutat, vist el que passa queda clar que ningú fa res per arreglar aquest problema i el que és pitjor, la gent quan vingui als actes de la Capital de la Cultura Catalan aparcarà davant d’aquest abocador improvisat per l’incivisme de la gent i la manca d’acció del Govern.   

Si et dones una volta pel Tancat això no millora gens ni mica, aquí tenim el Tancat del Galàn considerat el més gran pipi-can de tota Europa, amb uns terrenys d’aproximadament 29 hectàrees, amb un tancament que diu que esta prohibit passar, encara que tothom passa sent perillós, uns ho fan per anar al col·legi Marta Mata, d’altres per passejar al seu gos i que deixi allà la merda, tot i tenir un pipi-can perfectament operatiu al parc de l’autopista. I que fa l’ajuntament per no permetre que això passi, res de res, hi ha incívics, sí, hi estic d’acord però també hi ha inacció per part de l’ajuntament que ha permès que això sigui el que és.

No obstant això caldria dir que no tot és culpa de l’ajuntament, hi ha una part important de responsabilitat dels incívics, quasi bé tota. Aquesta actitud esta deixant una imatge molt dolenta del nostre municipi, hem de dir prou i hem de tractar de fer les coses bé, hem de ser cívics, no oblidem que la ciutat és de tots i per tots i l’hem de cuidar per que és casa nostra. També cal dir-li al nostre alcalde que ja esta bé, no pot ser que el contracte de neteja viaria segueixi sense concurs públic. És molt important que hi hagi d’una vegada una empresa amb un projecte de futur i no el que tenim, una gent que compleix el contracte per que ho diu la llei. No podem tenir un govern local que es faci la foto, però que no escolti les denuncies de la gent i no posi fil a l’agulla. Ara per ara tal com tenen el municipi som la capital de la brossa, donat que és l’element que corona tots els espais de la nostra vila i aquest títol el tenim gracies al govern actual i a l’anterior, que no s’han pres seriosament aquest problema d’incivisme.

Faci la seva feina senyor alcalde i en comptes de ser un polític optimista, sigui vostè un polític que optimitzi els mitjans de l’ajuntament per fer de la nostra una gran ciutat, tot i que crec que això serà impossible i ens queden tota una legislatura de travessa pel desert.

Antonio Garcia Leal
Portaveu de la Xarxa Vendrellenca

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No