Ple municipal

L’Ajuntament declara El Vendrell municipi feminista a proposta de Som Poble-ERC

Som Poble-ERC 22-01-2020 17:18 Lectures 825
Ajuntament del Vendrell. Eix

Ajuntament del Vendrell. Eix

El ple de l’Ajuntament del Vendrell ha aprovat aquest dilluns 20 de gener la moció presentada per Som Poble-ERC per declarar-se municipi feminista, i ho ha fet per unanimitat. Es tracta de tenir en compte i combatre la discriminació de les dones transversalment en totes i cada una de les actuacions i polítiques municipals.

Entre les mesures concretes aprovades hi ha el compromís de col·laborar amb les organitzacions feministes del municipi i fer visible el suport municipal a les demandes del moviment feminista. També d’establir clàusules en les contractes i licitacions del l’Ajuntament per evitar l’escletxa salarial en les empreses que presten serveis al municipi, així com establir protocols per evitar la discriminació laboral de les persones LGTBI i les dones migrades i racialitzades, i també per la prevenció de les agressions masclistes i el suport a les persones agredides.

La regidora Salima El Youssoufi ha exposat la necessària implicació dels ajuntaments per combatre la discriminació i la violència contra les dones, especialment en un moment d’auge de l’extrema dreta que nega la realitat i amenaça els drets de les dones i el avenços aconseguits gràcies a la lluita del moviment feminista.

El ple també ha aprovat una moció de Som Poble-ERC per l’actualització del protocol de la Festa Major del Vendrell. És tracta de resoldre, amb la participació i el consens de les entitats de cultura popular del municipi, alguns aspectes del protocol que han generat debat i, posteriorment, aprovar-lo pel ple per dotar-lo de la condició de reglament. La decisió ha comptat amb el suport de tots els grups municipals a excepció dels dos regidors de  Junts pel Vendrell que s’han abstingut.

En canvi el ple ha rebutjat la moció presentada conjuntament per Som Poble-ERC, Junts pel Vendrell i Primàries que proposava que l’Ajuntament rebutgés les resolucions de la Junta Electoral Central, tant la d’inhabilitar al president Torra com la d’anular la immunitat europea d’Oriol Junqueras. Alhora la moció plantejava l’adhesió a les decisions del Parlament de Catalunya en el mateix sentit. L’equip de govern, tot i estar d’acord amb el rebuig de les decisions de la JEC, hi ha votat en contra per entendre que la moció defensava el dret a l’autodeterminació. S’han abstingut el regidor de Podem, Óscar Blasco i la regidora de platges, Bárbara Peris. 

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No