Coronavirus

Acceptem el repte de Toni Albà de veuren's als tribunals i tornem a exigir a TV3 que el faci fora

JSC Alt Penedès / Garraf 30-03-2020 10:06 Lectures 2765

En plena crisi sanitària a Espanya i a tot el món, l'actor Toni Albà ha acusat els i les socialistes de matar persones, afegint l'amenaça que haurem de "viure confinats i protegits la resta de les nostres vides". Davant d'aquesta barbaritat, poc sorprenent d'altra banda venint d'un personatge amb els antecedents d'aquest desagradable senyor, la Joventut Socialista de Catalunya (JSC) va demanar a TV3 a través de les xarxes socials que el tornés fer fora de la televisió pública que paguem entre tots els catalans i catalanes.

Ja fa un any, Albà va ser expulsat de la productora Minoria Absoluta per acusar de "puta" a la líder de l'oposició al Parlament de Catalunya, així com per diferents comentaris homòfobs contra el líder del PSC, Miquel Iceta, a qui va titllar de "bombolleta ballarina". Decisió que s'ha revertit fa un parell de setmanes amb la seva reincorporació al programa Polònia que emet setmanalment TV3.

Davant la petició de la JSC, Albà ens ha interpel·lat amb tres presumptes arguments: que no cobra diners públics, que té dret a la llibertat d'expressió, i que no ha fet comentaris homòfobs, amenaçant a l'organització socialista juvenil de portar-la als tribunals.

I davant d'aquesta amenaça, la JSC emplaça al maleducat Toni Albà a què, si té temps entre insult i insult, porti l'organització al jutjat quan ho consideri oportú. Seria una excel·lent ocasió per tornar-lo a veure tirant de paper higiènic i aportant l'increïble argument que allò que fa, ho fa fent sàtira.

Diu que no cobra diners públics. Bé, el cert és que cobra de la productora Minoria Absoluta, en mans de Toni Soler, que també tuiteja coses d'allò més educades i ben poc fanatitzades. Productora que ingresa anualment uns 5 milions d'euros de diners públics.

Per situar-nos, el pressupost anual de la Generalitat per polítiques feministes és de 10,5 milions d'euros. Sí, Albà sí que es guanya la vida amb diners de totes les catalanes i de tots els catalans.

Diu també que no ha fet comentaris homòfobs, mentre tothom té accés als seus tweets en els quals es refereix al líder del PSC, Miquel Iceta, com a "bombolleta ballarina", a més a més en femení. Si vol anar als tribunals, ja hi pot anar fent via.

Diu, per últim, que com a ciutadà exerceix el seu dret a la llibertat d'expressió. Per descomptat. I com a persona que apareix a TV3 i cobra per fer-ho, també està obligat a complir amb el que diu el llibre d'estil dels mitjans públics de Catalunya, que afecta no només a la plantilla, sinó també als col·laboradors.

En aquest sentit, la JSC torna a demanar al Consell de l'Audiovisual de Catalunya que prengui mesures de forma immediata, ja que una televisió que paguem entre tots i totes no pot promocionar personatges que es dediquen a insultar i a difamar amb el més pur estil de l'extrema dreta a aquelles persones i dirigents polítics que no pensen com ell.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres