Política municipal

Per què serveix una regidora?

Fa uns dies, i després de llegir l’article sobre la opinió que té el regidor de la CUP, Enric Garriga, del “per què serveix un regidor” i des del més estricte respecte a la seva pobre manera de veure-ho, jo li diria al Sr. Regidor, per què serveix una Regidora.

Vaig tenir l’honor de governar 4 anys amb l’Esteve Orriols, per cert, en minoria, representant a TOTS els ciutadans de Vilanova i la Geltrú. Li puc dir que em va moure la vocació de servei a la comunitat, la renúncia al meu temps i la dedicació personal plena, això sí, sempre ‘’guanyant-me la vida’’ amb la meva professió, la docència.

Doncs bé, jo definiria un regidor com la persona, que estimant la seva ciutat i posant sempre per davant la responsabilitat assumida, es dedica al servei dels seus conciutadans perquè des de l’àmbit que té assignat,  els millori el seu dia a dia, pensin el que pensin i votin el que votin.

Com li he dit, des del respecte, discrepo de la estèril explicació que en fa vostè i, més si pretén anar a les escoles explicant les bondats de la democràcia, amb arguments tan pobres i simplistes com els que ha exposat. Alhora, dissenteixo també, i em nego a admetre que 4 anys de govern, segons vostè: no serveixin ni per fer ni per canviar res, informi’s!; que només siguin per ocupar la cadira, amb el sentit pejoratiu que vostè li’n dóna i que només haguem contribuït a engreixar el partit, a través del qual vaig tenir l’honor d’arribar a l’Ajuntament.

Com pot ser que afirmi ‘’jo sóc regidor i podria no fer res en tot el dia. Podria asseure’m al despatx i no sortir-ne ni parlar amb ningú. Podria no prendre cap decisió i no passaria res ”? Només sostenint això ja es veu la visió, esbiaixada, que té del servei públic i del que, per mi, va significar dedicar-me a la política municipal. És més, vostè menysté 40 anys de democràcia a la nostra ciutat, amb múltiples governs i persones que posa al mateix sac, per tal d’erigir-se, des de la superioritat moral que els caracteritza, garant de l’ètica al nostre consistori. Recordi que fa tan sols un 1 any que hi és.

Per anar acabant i essent evident que la meva intenció no és polemitzar amb vostè, sí crec que era necessari que m’expliqués. Li demanaria abans però, si em pot contestar a un parell de preguntes com a ciutadana, no votant de la CUP, tot confiant en que vostè també governi per mi, ja que la ciutat és plural i diversa.

1. On ha estat vostè en plena pandèmia i essent regidor de salut de la ciutat? A banda de fer un vídeo, força penós per cert, ha estat al costat del personal sanitari procurant-los material i assistència?

2. Quin ha estat el seu paper en aquest any de govern al Consorci de Salut Penedès -Garraf?

I finalment, si del que està és orgullós d’ocupar ‘’una cadira que estava feta per altres’’ procuri, ja que demostra molt poca serietat i rigor en l’article que ha escrit, ser-ne digne mereixedor, perquè com bé sap, aquesta va a càrrec de tots els vilanovins i vilanovines.

Puri Santamaria, exregidora de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!