Política municipal

Per què serveix una regidora?

Puri Santamaria 08-06-2020 9:03 Lectures 1647

Fa uns dies, i després de llegir l’article sobre la opinió que té el regidor de la CUP, Enric Garriga, del “per què serveix un regidor” i des del més estricte respecte a la seva pobre manera de veure-ho, jo li diria al Sr. Regidor, per què serveix una Regidora.

Vaig tenir l’honor de governar 4 anys amb l’Esteve Orriols, per cert, en minoria, representant a TOTS els ciutadans de Vilanova i la Geltrú. Li puc dir que em va moure la vocació de servei a la comunitat, la renúncia al meu temps i la dedicació personal plena, això sí, sempre ‘’guanyant-me la vida’’ amb la meva professió, la docència.

Doncs bé, jo definiria un regidor com la persona, que estimant la seva ciutat i posant sempre per davant la responsabilitat assumida, es dedica al servei dels seus conciutadans perquè des de l’àmbit que té assignat,  els millori el seu dia a dia, pensin el que pensin i votin el que votin.

Com li he dit, des del respecte, discrepo de la estèril explicació que en fa vostè i, més si pretén anar a les escoles explicant les bondats de la democràcia, amb arguments tan pobres i simplistes com els que ha exposat. Alhora, dissenteixo també, i em nego a admetre que 4 anys de govern, segons vostè: no serveixin ni per fer ni per canviar res, informi’s!; que només siguin per ocupar la cadira, amb el sentit pejoratiu que vostè li’n dóna i que només haguem contribuït a engreixar el partit, a través del qual vaig tenir l’honor d’arribar a l’Ajuntament.

Com pot ser que afirmi ‘’jo sóc regidor i podria no fer res en tot el dia. Podria asseure’m al despatx i no sortir-ne ni parlar amb ningú. Podria no prendre cap decisió i no passaria res ”? Només sostenint això ja es veu la visió, esbiaixada, que té del servei públic i del que, per mi, va significar dedicar-me a la política municipal. És més, vostè menysté 40 anys de democràcia a la nostra ciutat, amb múltiples governs i persones que posa al mateix sac, per tal d’erigir-se, des de la superioritat moral que els caracteritza, garant de l’ètica al nostre consistori. Recordi que fa tan sols un 1 any que hi és.

Per anar acabant i essent evident que la meva intenció no és polemitzar amb vostè, sí crec que era necessari que m’expliqués. Li demanaria abans però, si em pot contestar a un parell de preguntes com a ciutadana, no votant de la CUP, tot confiant en que vostè també governi per mi, ja que la ciutat és plural i diversa.

1. On ha estat vostè en plena pandèmia i essent regidor de salut de la ciutat? A banda de fer un vídeo, força penós per cert, ha estat al costat del personal sanitari procurant-los material i assistència?

2. Quin ha estat el seu paper en aquest any de govern al Consorci de Salut Penedès -Garraf?

I finalment, si del que està és orgullós d’ocupar ‘’una cadira que estava feta per altres’’ procuri, ja que demostra molt poca serietat i rigor en l’article que ha escrit, ser-ne digne mereixedor, perquè com bé sap, aquesta va a càrrec de tots els vilanovins i vilanovines.

Puri Santamaria, exregidora de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Associats PDeCAT VNG

PDeCAT VNG

PDeCAT VNG

Opinions dels associats PDeCAt de Vilanova

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No