Vegueria Penedès

No podem callar

Els representants de la Plataforma Pro Vegueria Penedès. Eix

Els representants de la Plataforma Pro Vegueria Penedès. Eix

Des de l’entitat Pro Vegueria Penedès, volem la gestió del nostre territori al servei de les persones, es tracta de millorar el seu benestar, i per això ens sentim en el deure de manifestar-ho, repetidament, aprofitar l’escletxa d’oportunitat que tenim ara i sacsejar l’statu quo, per canviar els coses. Volem coherència, responsabilitat i solucions sistèmiques. Aconseguir la força o els mitjans necessaris per a enfortir el propi potencial en termes econòmics, polítics, socials o laborals; i garantir una transició justa i integradora..

Com tothom ja sap, al cap de 10 anys de la creació de l’Àmbit funcional i de 3 de la Vegueria Penedès, tot està a les beceroles. Així ho vam denunciar fa 4 mesos en el nostre Congrés, i així va quedar recollit en la Declaració signada pels alcaldes de les capitals penedesenques, i els presidents dels Consells Comarcals; posteriorment també s’hi han afegit els representants al territori dels partits polítics: Penedès en Comú, Junts al Penedès, Federació Regional d’ERC del Penedès, CUP Penedès i el Partit dels Socialistes de Catalunya.

I per desbloquejar definitivament la nostra clara situació de cronificació, ens vam proposar entrevistar-nos amb el Delegat Territorial de la Generalitat al Penedès i amb el President i Vicepresident del Govern de Catalunya per exigir el compliment de les Lleis aprovades al Parlament, abans no acabi la present legislatura.

La Delegació Territorial del Govern al Penedès

És pertinent subratllar que la Delegació Territorial de la Generalitat al Penedès sí que existeix ja que va ser creada pel Decret 28/2018, de 7 de juny pel Departament de la Vicepresidència d’Economia i Hisenda, i s'ubica a les instal·lacions de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI). Plaça de l’Àgora, 2-3, Polígon Industrial Domenys II, a Vilafranca del Penedès. Des del 17 de juliol del 2018 el Sr. Pere Regull és el Delegat Territorial del Govern de la Generalitat al Penedès, amb les funcions de representació, d'informació, de coordinació i de règim interior del Govern de la Generalitat, entre d’altres.

Fora d’aquest nomenament, del qual han transcorregut gairebé dos anys, no s’ha produït cap més acte administratiu en la línia del desplegament dels serveis de la Generalitat al Penedès per tal d’apropar als nostres conciutadans els serveis administratius, institucionals i funcionals de la Generalitat de Catalunya. Per això hem demanat una entrevista al Delegat Territorial perquè ens aporti tota informació possible sobre l’estat actual de coses i per oferir la nostra col·laboració i impuls en el paper proactiu que creiem que li correspon en la reclamació del compliment de les obligacions que la Generalitat té envers la Vegueria Penedès.

El President i el Vicepresident de la Generalitat

Ells són els autèntics responsables de fer efectiva la descentralització dels serveis dels departaments de la Generalitat al Penedès: el President com a màxim responsable del Govern i el Vicepresident ja que és al Departament de la Vicepresidència a qui estan adscrites les delegacions territorials del Govern. Els hi hem fet arribar el llibre que inclou els continguts del Congrés sobre la Gestió del territori de la Vegueria Penedès al servei de les persones, celebrat el passat 21 de febrer al castell de Castellet. També tenen el llibre tots els membres del Govern, els 135 parlamentaris i els 797 càrrecs electes penedesencs.

Ara volem conèixer quin és el pla de treball del Govern per desplegar els Serveis Territorials de la Generalitat i l’exercici de les funcions dels Departaments de l’Administració de la Generalitat. És per aquest motiu que el passat 1 de juny vam demanar una trobada urgent en què hi siguin presents, a part del President i el Vicepresident, els Alcaldes d’Igualada, del Vendrell, de Vilafranca del Penedès, i de Vilanova i la Geltrú; els Presidents dels Consells Comarcals de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Penedès, i el Garraf, a part d’una representació de la nostra entitat. Aprofitarem per fer-los lliurament del document original de la Declaració que va ser signada pels electes polítics locals en una reafirmació solemne del seu compromís a favor de la Vegueria Penedès, el qual té l’aval i el suport insubornable de la ciutadania.

La trobada haurà de servir per posar fil a l’agulla en la implementació de la Vegueria Penedès així com per establir les bases del consens del territori en la proposta d’ubicació dels diferents serveis descentralitzats amb la fórmula que s’estimi més adient. No volem arribar a la conclusió que hi ha una flagrant manca de voluntat política per admetre solucions noves i imaginatives, però és evident que cal començar a donar forma sense més tardança a la Vegueria Penedès.

I ja tenim resposta del President 

El passat divendres a les 14,11 hores el Director de l'Oficina del President es va posar en contacte telefònic amb el president de la PVP, per confirmar-li que el president Torra ens rebrà el més aviat possible, segurament a finals de juliol per donar resposta a les nostres peticions, i també li va comunicar que en lloc d’anar nosaltres a Palau, el president prefereix venir ell al Penedès.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!