Política municipal

Usuaris destapen un perfil fals utilitzat per difamar contra regidors del Govern

Guanyem Sitges 29-07-2020 18:37 Lectures 196

El grup d’usuaris “Anonymous Sitges” han anunciat que han descobert la identitat amagada darrere del compte de twitter La Tola de Sitges (@sitgesd) on hi hauria la simpatitzant activa de Junts per Sitges i germana de l’actual portaveu, Viki Gallardo. El compte havia servit en alguns casos per difamar de forma anònima contra la regidora i el regidor de Guanyem a més de contra altres membres del mateix Govern.

Des de Guanyem en les darreres setmanes hem rebut informació concisa sobre la metodologia seguida pel grup d’usuaris que ha destapat la identitat del compte. Hi hem accedit després que el compte fos hackejat i des del mateix s’anunciés amb una piulada que es compartiria el detall del procés seguit per destapar-ne la identitat amb tothom que ho desitges. Malgrat que les explicacions fetes públiques són molt clares, emplacem a Junts per Sitges a aclarir públicament aquesta informació que vincula el compte de correu personal de la simpatitzant Viki Gallardo com a compte creador de l’usuari La Tola de Sitges i en quina mesura hi ha al darrere la seva portaveu, Mònica Gallardo. Casualment, alguns dels tuits realitzats pel compte fals es van efectuar després d’intervencions o actuacions de la regidora i en clara sintonia amb els seus arguments.

L’usuari havia estat utilitzat per crispar, difamar i endurir de forma anònima el debat polític a les xarxes en el darrer any fins que el passat mes d’abril va ser hackejat. Els usuaris que han destapat la identitat van anunciar també que podrien fer-ho amb altres perfils falsos que tenen la mateixa finalitat.

Emplacem al grup municipal de Junts per Sitges a deixar de seguir l’estratègia de crispació i a desmarcar-se del possible ús de perfils falsos utilitzats per embrutar el debat polític de forma anònima i a centrar-se a remar conjuntament des de la discrepància per millorar la vida dels sitgetans i sitgetanes. Una tasca més necessària que mai després de ser colpejats per la crisi provocada per la covid-19.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No