Vaga indefinida

CCOO valora positivament l’acord assolit a Saint-Gobain, que ha permès desbloquejar la situació

L’acord ofereix una garantia d’ocupació i preveu la recol·locació del 100 % de la plantilla dins del grup Saint-Gobain, prioritzant la planta de Sekurit de l’Arboç i les empreses del grup que té a Catalunya

CCOO 21-09-2020 12:25 Lectures 1622

La lluita dels treballadors i treballadores de Saint-Gobain de la planta de Glass de l’Arboç ha donat els seus fruits. La representació de la plantilla i la direcció de Saint-Gobain han arribat a un acord, aquesta nit, que recull les reivindicacions de la plantilla que es van plantejar en l’assemblea del divendres 18 de setembre. CCOO d’Indústria valora positivament l’acord, ja que dona una solució no traumàtica al conflicte i permetrà garantir la màxima ocupació possible, i el sindicat vetllarà perquè així sigui.

L’acord ofereix una garantia d’ocupació i preveu la recol·locació del 100 % de la plantilla dins del grup Saint-Gobain, prioritzant la planta de Sekurit de l’Arboç i les empreses del grup que té a Catalunya. L’acord també incorpora un pla social i baixes incentivades per a les persones de més de 60 anys.

En cas que algun treballador o treballadora no es vulgui acollir a la recol·locació, sempre que no sigui a Sekurit de l’Arboç, es pacten les indemnitzacions següents: 15.000 euros per a les persones amb una antiguitat inferior a 1 any, 30.000 euros per a les que tenen una antiguitat inferior a 4 anys i 30.000 euros més 60 dies per any treballat, sense límit de mensualitats, per a les que tenen a partir de 4 anys d’antiguitat.

A més, s’ofereix una garantia de viabilitat de 10 anys per a la planta de Sekurit i, en cas que cessés l’activitat abans d’aquest termini, s’aplicarien les mateixes condicions d’aquest acord.

Amb la consecució d’aquest acord, que s’acabarà de desenvolupar en el marc del període de consultes de l’expedient, es procedeix al desbloqueig immediat del centre logístic de Bellvei i a la desconvocatòria de la vaga amb efectes a les 6 h del dimarts 22 de setembre. Avui a les 12 h, s’informarà la plantilla dels termes de l’acord.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No