Mobilitat

Quan és la setmana de la mobilitat?

Lluís Navarrete 27-09-2020 17:40 Lectures 329

Del 16 al 22 de setembre s’ha celebrat la “Setmana Europea de la Mobilitat 2020”. L’Ajuntament tot i adherir-se a la campanya, no ha fet cap activitat concreta i ni tan sols ho ha mencionat a la seva web ni a les xarxes socials, fet que demostra quina és el valor que té la mobilitat per part del govern municipal.

En el cas de la mobilitat, mai sabem qui és l’interlocutor vàlid del govern, ja que tenim una regidora de mobilitat, un de transports i inclús la regidora de cohesió territorial ha explicat temes ferroviaris. Aquesta problemàtica la tenim també en altres àrees com esports, dividida en dues regidories arribem al màxim del despropòsit amb la de cultura i festes gestionada des de tres regidories diferents, quan en el govern de l’anterior legislatura una única regidora portava les dues àrees.

Tornant a la mobilitat, hem tingut diversos exemples en aquests darrers mesos que ens indiquen que no és una prioritat. Un primer exemple és el cas del Bus a Demanda. Aquest projecte ha estat llargament demandat pels veïns i veïnes, ja que per  molts d’ells és imprescindible donada la gran extensió de la nostra vila -36,8 km2- i perquè podria ajudar a solucionar les greus dificultats per moure’s per tot el municipi. Aquest projecte, anunciat al març del 2018 pel nostre alcalde quan era el regidor de transports,  semblava que per fi entraria en funcionament en el primer trimestre d’aquest any .El projecte estava aprovat i pressupostat, però el retoc del pressupost del mes de juliol  amb l’excusa de que no hi han diners va fer que hagi quedat aplaçat sense data concreta d’inici. No hi han diners pel Bus a demanda, però per contra s’incrementa el cost polític del govern municipal amb la incorporació de la Sra. Galeano, justament per portar una cartera ja coberta. 

Un altre exemple d’aquesta manca de sensibilitat són les obres de la línia R4 de Rodalies. Aquesta línia és bàsica en el transport de molts treballadors de la nostra vila que treballem a Barcelona o al seu àmbit metropolità i també pels estudiants que es traslladen a les universitats. Doncs bé, vaig preguntar en el Ple de Juliol sobre què havia previst el Govern Municipal per donar alternatives als usuaris davant les obres en la R4 que incrementen el viatge gairebé fins a les dues hores fins a Barcelona. La resposta va ser  que no havien rebut cap queixa, fet que demostra que en cap cas no ens avancem als esdeveniments. Conec de primera mà vilatans que han hagut de buscar alternatives de viatge, ja que per desgràcia ni Rodalies de Catalunya ni tampoc l’Ajuntament del Vendrell han fet res per buscar-les. Altres municipis de la nostra Vegueria, com per exemple Vilafranca (al que també afecten les obres), han incrementat de manera notable els busos exprés a primera hora del matí.

I tampoc podem oblidar els problemes d’aparcament i com és de necessari un nou pla d’aparcaments que havia d’ajudar a redefinir els emplaçaments, entre d’altres coses per ressituar-se aquells situats irregularment en zones verdes, però la licitació del concurs tot i que s’havia resolt inicialment a favor d’una empresa finalment ha quedat desert el que suposarà molt més endarreriments en la seva materialització.

Queda molt clar que el nostre municipi té greus problemàtiques sense resoldre en matèria de mobilitat i va sent hora que el govern municipal miri de buscar solucions reals a totes i cadascuna d’aquestes problemàtiques.

Lluís Navarrete
Regidor Som Poble - ERC del Vendrell

Esquerra Republicana

Esquerra Republicana

Esquerra Republicana

Informació i opinió sobre la vida municipal

http://www.esquerra.cat/garraf

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No