Pla de Xoc Social i Econòmic

Intel·ligència comunitària

Demanem al govern tripartit de la CUP, ERC i JxCat que rectifiqui la forma i tarannà de la resposta a la pandèmia

Vilanova en Comú 15-10-2020 21:08 Lectures 545

Al juliol, el govern municipal anunciava la posada en marxa del  Pla de Xoc Social i Econòmic COVID-19 per a Vilanova i la Geltrú i explicava que es presenta com“ l'instrument de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per donar resposta i minimitzar els efectes de la crisi social i econòmica derivada de la Covid-19” assenyalant-se que “ el govern municipal s'ha centrat a atendre les necessitats urgents de la població, tot adaptant l'administració i el pressupost municipal per fer front a la nova situació.”

El Pla de Xoc, que segons presenten únicament impulsa i fa el govern, proposa i activa mesures de resposta però neix coix i té insuficiències i poca valentia social i política.

Neix coix, perquè s’ha fet sense la concertació i diàleg social necessari que entenem requereix l’actual moment que vivim com a societat i ciutat.  Perquè no suma, ni recull tot el conjunt d’iniciatives, propostes i actuacions que des de la ciutadana i des de la societat civil organitzada poden complementar i ampliar l’abast  i la dimensió del Pla de Xoc. Iniciatives i mobilització que durant els moments més crítics han emergit arreu, i a la ciutat, com una veritable eina de resposta comunitària.

Té insuficiències, pel que fa a prioritats i mesures concretes.   A tall d’exemple, enunciar com a mesura: “continuar amb el seguiment telefònic a la gent gran, en la mesura que ho permeti el volum de feina ja programat” i no plantejar garantir-ho a tothom, o prioritàriament a la gent gran que viu sola o cercar alternatives, com ara activar, el projecte ‘radars’, de treball comunitari amb la xarxa veïnal i de voluntariat de barri per a detectar, acompanyar i tenir cura de la gent gran en soledat o quan ni tan sols s’esmenta explícitament que s’atendrà als resultats i les conclusions de la Comissió Especial creada per abordar el canvi de model en l’atenció a la Gent Gran i a la Dependència.

Des de Vilanova en Comú insistim, i no defallirem, a demanar que ara és el moment per a la suma de tothom en la construcció de les solucions d’avui i de futur, en travar una dinàmica de resposta i acció comunitària.  Demanem al govern tripartit de la CUP, ERC i JxCat que rectifiqui la forma i tarannà de la resposta a la pandèmia. Demanem que lideri i aculli  la intel.ligència, l’aportació, la creativitat i l’energia present a la societat vilanovina i en el cos dels treballadors i treballadores municipals.  Demanem que obri un diàleg i entesa amb les organitzacions sindicals, empresarials, veïnals, socials i ambientals actives i mobilitzades a la nostra ciutat.

La cruesa dels moments que vivim com a societat i ciutat, requereix de la capacitat d’exercir un lideratge obert i dialogant per crear complicitats amb tothom i fer emergir la millor intel·ligència col.lectiva per a trobar solucions.

Executiva de Vilanova en Comú

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No