Eleccions

Vot als 16 anys

Laia Sueiro. Eix

Laia Sueiro. Eix

Dijous passat, el PSOE va vetar el debat sobre el vot als 16 anys, malgrat ser un dels acords amb Podemos.

La reivindicació del dret al vot als 16 és una reivindicació històrica del Jovent Republicà. Els joves som un dels col·lectius més precaritzats i hem de tenir la possibilitat de decidir sobre el que ens afecta. Amb 16 anys podem emancipar-nos, pagar impostos, treballar i tenir conseqüències legals, però no podem decidir ni expressar les nostres opinions al respecte.

Actualment vivim en una societat envellida i el col·lectiu jove és un dels principals afectats per la crisi de la COVID-19, ja que dificulta la sortida al mercat laboral i la finalització dels estudis, i per això és més rellevant que mai poder sentir les opinions de les joves.

El PSOE, que fa quatre anys es mostrava favorable a la proposta d’ampliar l’edat de vot als 16 anys, dijous passat va incomplir l’acord de govern amb Podemos, impedint l’obertura del debat al Senat.

Des dels moviments juvenils, i en especial des del Jovent Republicà, seguirem insistint perquè aquesta reivindicació es faci realitat, i totes les joves puguin accedir a tots els drets que es mereixen.

Laia Sueiro,
Portaveu del Jovent Republicà Penedès-Anoia i Regidora a l’Ajuntament de Sant Quintí de Mediona

També et pot interessar