Comunicació

ERC porta la creació de la delegació de la CCMA del Penedès al Parlament

Imatge de la roda de premsa d'ERC de l'Alt Penedès. Eix

Imatge de la roda de premsa d'ERC de l'Alt Penedès. Eix

“El Penedès existeix, i ha d’existir també a la televisió nacional”. El Parlament debatrà properament la proposta per impulsar la delegació de la Corporació de Mitjans Audiovisuals de Catalunya al Penedès. La proposta presentada per Esquerra Republicana pretén fer present la realitat penedesenca a la televisió i ràdio pública.

Les diputades Lluïsa Llop i Rut Ribas van presentar la proposta que pretén estructurar el Penedès a nivell comunicatiu en els mitjans públics de la Generalitat. Per les diputades republicanes la creació de la delegació de la CCMA al Penedès permetrà que l’actualitat i la realitat del territori sigui més present i més tinguda en compte. Llop destacava que el Penedès, a nivell dels mitjans públics catalans, “actualment està repartit en tres zones: Barcelona, Tarragona i Catalunya Central” amb la conseqüència que el Penedès sempre és a la cua.

Posar el Penedès al mapa

Per Rut Ribas la proposta representa una oportunitat per situar el Penedès al mateix nivell que altres territoris. “Massa sovint passa que a les informacions de la CCMA s’invisibilitza el Penedès i es fa referència només a les set vegueries inicials, amb aquesta proposta situem el Penedès en igualtat de condicions” va afegir la diputada. La proposta que presenta Esquerra, en definitiva, vol posar el Penedès al mapa.

Els mitjans audiovisuals cada vegada tenen més importància i són un element essencial per vertebrar territoris, un fet que per Ribas és clau en la proposta republicana “el Penedès necessita espais compartits, consolidar a nivell d’imaginari el que és una realitat social, que formem part d’un territori comú, i que es tingui un tractament com a tal des dels mitjans líders del nostre país com son els de la CCMA és un pas importantíssim”.

Clau pel desplegament al Penedès

Llop va apuntar que caldrà ser conscients de la realitat econòmica, i que “sabem que no es podrà aspirar a una delegació molt extensa, el nom no fa la cosa, però és imprescindible que el Penedès existeixi comunicativament, tal com existeix socialment i territorialment”. I apuntava que desplegar la delegació no ha de comportar una gran “despesa” sinó una optimització dels recursos.

La delegació de la CCMA s’incorpora amb l’estratègia de desplegament que des del territori s’ha reivindicat des de que es va aprovar la vegueria del Penedès. En aquest sentit la diputada Lluïsa Llop van destacar el compromís que el govern de la Generalitat va adoptar amb la decisió del vicepresident Pere Aragonès d’iniciar el desplegament de les conselleries al Penedès durant el 2021 amb les delegacions d’Agricultura i Educació.

Per Llop, actualment “al Penedès tenim molts reptes plantejats: fer front a la crisi industrial, afrontar el pla territorial que definirà el territori per les properes dècades, parar el cop que representa la triple crisi provocada per la covid-19 i assegurar que el desplegament territorial tira endavant”, un fet que situa els propers anys com a claus. En aquest sentit Llop va concloure que “cal tenir molt clar quin és el projecte de Penedès que volem, i per ERC és un Penedès estructurat i preparat, també en l’àmbit de la comunicació”.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!