Coronavirus

Reflexions sobre el Consell de Salut de l’Ajuntament de Vendrell

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Una de les eines amb les quals podem comptar davant aquesta pandèmia al  nostre municipi, és l’existència del Consell de Salut, aquest espai d’actuació  impulsat per Podem Vendrell a l’any 2016 hauria de servir per intercanviar opinions, avaluar la situació i prendre mesures per garantir que el COVID19 no s’escampi per al nostre municipi. Però vista la manca d’operativitat d’aquest espai que encara no hem consta que tingui convocada una reunió davant les dades del COVID19, aquí us deixo les meves reflexions sobre  aquesta qüestió. 

El primer que voldria dir és que tenir un consell de salut en aquesta situació de pandèmia es una pas endavant per tenir controlada la situació i que hem d’agrair a Podem Vendrell qui va ser l’impulsor d’aquest consell al novembre de 2016 a l’abric de la proposta de la Xarxa Vendrellenca, portada al ple perquè d’una vegada es construís el CAP del Botafoc, que fins aquell moment havia servit a socialistes i convergents per fer propaganda electoral. No obstant, a la pràctica el que ens hem trobat és que aquesta eina tan important i tan bona per intercanviar opinions,  avaluar la situació i prendre mesures no està servint per la seva  finalitat, fruit de la paràlisi del Govern que fa que no es convoqui una reunió davant la situació actual. 

En la meva opinió i tenint en compte que aquest espai de treball ja estava  constituït, s’hauria d’haver programat per al Govern local una reunió  després del Nadal, per informar als membres de la situació de la pandèmia  a la nostra vila, per treballar els escenaris existents i per parlar de les ja  anunciades vacunacions. No obstant hem consta que no es va convocar una  reunió d’aquest òrgan i crec que s’hauria d’haver fet en qualsevol escenari donat que la situació actual és una prioritat. 

Cal deixar palès que la Xarxa Vendrellenca entitat veïnal de la qual sóc president va instar als grups del ple i al Govern el passat dia 5 de Gener a fer una reunió per prendre mesures davant les dades que s’anaven donant per part del departament de Salut, que cada dia que passa van sent pitjors que les anteriors. Per part dels grups del ple tan sols hem rebut contestació dels grups de l’oposició, dient-nos que han demanat aquesta reunió. No obstant a data d’avui encara ens trobem que no s’ha convocat la reunió del Consell de Salut, òrgan que entenc hauria de canalitzar les accions i la informació de la pandèmia.

Vull tancar aquesta reflexió dirigint-me als representants del Consell de Salut de l’Ajuntament de Vendrell, per dir-lis que és molt necessari que fem servir espais com aquest, per intercanviar opinions, avaluar la situació i prendre mesures en benefici de la salut de la ciutadania de Vendrell. 

Antonio Garcia Leal 
President de la Xarxa Vendrellenca

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local