Dia Internacional de la Dona

Dones, nosaltres, totes

Dones, nosaltres, totes.

Dones, nosaltres, cada dia.

Potser quan ja no calgui, callarem. Només potser. De moment, però, res ni ningú silenciarà les nostres vides. Ens trobareu dempeus i reivindicant-nos!

Àvies, la memòria d’un temps i els cors sempre bategant.

Mares, i tant com ens n’heu ensenyat, de la vida.

Filles, el tresor més preuat i l’esperança del demà.

Germanes, còmplices d’aquelles confidències a les fosques.

Amigues, i l’amor incondicional.

Companyes, el sentit del dia a dia.

Desconegudes, d’aquí i d’arreu, tan properes quan les mirades es troben per casualitat o quan us penso lluny i us sé valentes i lluitadores.

I tantes i tantes de vosaltres que ja no hi sou, com us enyoro! Us enyorem, però hi sou totes, en nosaltres, en les nostres paraules i en les nostres petites grans lluites quotidianes. És per a vosaltres també; la vostra dignitat i la vostra memòria, intactes.

Dones, totes, amb les nostres històries: estones de vessar llàgrimes a raig, rialles; comprensió i la incomprensió més absoluta; violències amagades i la força que traiem de sota les pedres quan ja no podem més; crits de ràbia continguda i llàgrimes d’alegria compartida; pèrdues invisibilitzades i totes les fortaleses desconegudes que apareixen quan més les necessitem. Vides totes nostres. De dones.

De lila o del color que vulguis.

I que fins que calgui cada dia sigui vuit de març.

Dempeus i reivindicant-nos!

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!