Medi ambient

La Plataforma verda de l'Autòdrom rebutja el conveni aprovat per l'ajuntament de Ribes

L’aprovació la setmana passada per la fracció del PSC que mana a l’Ajuntament del conveni urbanístic amb l’empresa que promou a l’autòdrom i als voltants l’actuació que pretén implantar diverses activitats, entre les quals hi ha l’eqüestre amb un potencial de fins a 2.000 eugues i cavalls, és una irregularitat més de les que s’han anat succeint en la modificació del PGOU de Sant Pere de Ribes contra la que hem anat lluitant els veïns afectats amb la Plataforma Verda de l’Autòdrom. No cal dir que l’acord del ple municipal s’ha pres amb el vot en contra de pràcticament tota l’oposició i les 15.000 signatures recollides per la Plataforma...

Tot i que la resolució del problema, probablement, no arribi fins a la sentència del tribunal, que esperem favorable a la preservació de l’espai protegit, no podem deixar de denunciar els aspectes més negatius de l’acord. Més que el contingut concret, ja denunciable per se, l’acord posa de manifest una irregularitat insuperable en el procediment seguit en la formació del pla. El conveni hauria d’haver estat aprovat i firmat des de l’inici i l’aprovació provisional de la modificació estava condicionada a la seva signatura. No es tracta d’un afer menor. Tal i com reconeix el paràgraf tercer del mateix dictamen que acompanyà la proposta, el no compliment d’aquesta condició hauria de comportar l’anul·lació de l’aprovació definitiva.

És especialment greu la no consideració de la protesta de les 15.000 signatures contràries al conveni i cínic el motiu que esgrimeix el dictamen per al seu rebuig, l’extemporaneïtat, quan el mateix dictamen, en resposta d’alguna al·legació de grups de l’oposició, va prorrogar el termini d’exposició i al·legacions al conveni...

Aquests són dos dels aspectes més flagrants del conveni, però les qüestions de fons que determinen la negativitat del projecte segueixen vigents de forma inexorable: desprotegeix sòls no urbanitzables d’interès ambiental, agrícola i paisatgístic; retorna l’ús privat als dos equipaments públics situats a l’interior del recinte tot i que es tracta de sistemes generals (d’interès per al conjunt del municipi); funcions inherents a la funcionalitat del procés urbanitzador, com aparcament, es desplacen a sòl no urbanitzable i malgrat l’aparent reducció de l’edificabilitat, el valor del sòl es multiplica amb l’efecte final d’afavorir l’especulació urbanística.

Per tot això,

MANIFESTEM

La nostra oposició a l’aprovació de l’esmentat conveni

Que seguim i seguirem lluitant fins al final per la preservació dels espais protegits a l’entorn de l'Autòdrom de Terramar amb l’esperança de  revertir la situació i de salvar-los de l'especulació pura i dura que hi ha darrera d’aquest macroprojecte.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!