Coronavirus

La bombolla

"Quan plou i fa bombolles, plourà més". Això ho diu un adagi català. S'escau, de ple, al caos polític del principat. Fa un parell de dies, hem sabut que el comitè gestor de la pandèmia, per aquests verals, no ha aixecat cap acta de les seves 2 sessions al llarg de l'any... No hi ha ordres del dia de cap trobada. Tampoc llistats de la documentació consultada o presentada. Per acabar-ho d'adobar, no tenim notícies de les mesures que s'hi prenien ni dels assistents a les reunions. Mare de Déu santíssima! El més semblant a una olla de grills. Tal vegada serà que els qui viuen en un núvol són ells mateixos. On és la professionalitat ? 

Tinc tota la percepció que ens mal governa una mena de trepa de taral·lirots. Així de clar! El Procicat depèn de les conselleries de salut i d'interior. Amb l'afegitó, a més, que no entenc el fet de barrejar un i altre àmbit. Com aquell que ho fa amb naps i cols: mesures en clau sanitària i restricció de drets als ciutadans. Quins pebrots! A partir d'ací, entra dins de la "subnormalitat" que molta gent faci el què li surt de la barretina. Ja som a la república de Can seixanta. Tal com si fos una casa de barrets sense madame. Com quan els Mossos van enxampar un autocar amb 59 espavilats que anaven a esquiar, a Port del Comte. "Alegria, que és festa major!" Al cap i a la fi, la dèbil legalitat de les multes dificultarà cobrar-les, malgrat que no prescriuen.

De fa poc més d'una setmana, han "parit" un nou concepte. Com ho fa el mag que treu un conill de sota l'aixella, ens parlen de bombolla. Abans, ho van ésser el confinament, la perimetració o la sostenibilitat i la transversalitat. És evident que "ho tornaran a fer" tan malament com han pogut. El principat tem un quart rebrot de contagis i, per això, demana prudència... Ja ho hem vist als peatges de l'AP.7, a la carretera d'accés al monestir de Montserrat o als accessos a Andorra, aquest darrer weekend.

Quan van mal dades, està demostrat que -si la gent no creu- la solució passa per la llei... de repartir estopa. Massa sovint la disciplina esdevé l'únic xarop per a fer creure la gent. Fa de mal dir però no en sabem més. No ens paguen per pensar i així ens va. Després, no cal patir. Ja sortirà la consellera Budó a pontificar per a no dir res. Parlant més amb les mans que no pas amb la boca, perdonant-nos la vida. Més ben dit, apagant foc i fent de bomber. Som la riota del planeta!...

...Fins el punt que goso suggerir a la direcció de Caves Freixenet que emprin el desgavell ... actual per a rodar l'espot de les bombolles nadalenques del seu espumós. Les bombolles faran més patxoca. Posat a afegir algun estirabot més, tal com va tot, no seria mala alternativa plantejar-se agafar una bona "paperina". "Els carlins que els mati Déu...i, si no, per què els feia", no? 

Parlem de bombolla... o, més aviat, tot trontolla? Quina colla de galifardeus! Els hi encanta la forrolla de la virolla. Sempre ens tenen enfangats en la tolla o punxats per la bardissa d'una matolla que xolla el bestiar. Ens tracten com a bens. Tinc tot el dret a expressar que n'estic fins el monyo.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!